Нехтування водіями ПДР призвело до п’яти ДТП на переїздах Одеської залізниці за п’ять місяців 2014 року

Червень 10, 2014 | Новини | Переглядів: 850 | Коментарі: 0

За 5 місяців поточного року на переїздах, розташованих у межах Одеської залізниці, зафіксовано п’ять випадків дорожньо-транспортних пригод. Основною причиною ДТП є порушення водіями автотранспортних засобів вимог Правил дорожнього руху. Чотири випадки ДТП трапилися в межах Одеської області, ще один - у Черкаській.

Один з таких випадків стався 15 лютого у межах колійного посту 910 км ділянки Сміла – Білозір’я. Незважаючи на заборонне показання справно працюючої переїзної сигналізації, водій автомобілю виїхав на регульований переїзд без чергового працівника, де був збитий поїздом. Внаслідок ДТП було пошкоджено колію, деформовано передню частину кузову тепловозу. Водій з місця ДТП зник. Через зазначене ДТП майже на годину було затримано три поїзди.
Крім того, у поточному році черговими по переїздах на Одеській залізниці зафіксовано 57 випадків порушень Правил дорожнього руху, з них 38 випадків об’їздів шлагбаумів, при яких пошкоджено шість шлагбаумів, та 19 випадків проїзду заборонного показання сигналу світлофору. По кожному такому випадку залізничники у телефонному режимі оперативно передавали необхідну інформацію черговому працівнику регіональних ДАІ, з подальшим направленням до органів ДАІ 54 листів.
Встановлено, що всі ДТП – наслідок порушення водіями Правил дорожнього руху, зокрема, через виїзд на переїзди при заборонних показаннях сигналів переїзної сигналізації (світлофорна та звукова).
Водії пояснюють порушення елементарних правил безпеки на залізничних переїздах власною неуважністю. Сумнівна економія часу для водія, зазвичай, обертається для залізничників значними витратами на ремонт пошкоджених локомотивів, вагонів, верхньої будови колії, обладнання переїздів, а також призводить до затримок у русі пасажирських та вантажних поїздів.
Залізничники закликають водіїв автотранспорту бути уважними та обережними на залізничних переїздах, не ризикувати власним та чужим життям, адже помилки при керуванні на залізничному переїзді становлять серйозну загрозу, тому особиста відповідальність водія та суворе дотримання Правил дорожнього руху поблизу об’єктів залізничної інфраструктури є надзвичайно важливими!
*Довідка
Всього на залізниці експлуатується 737 залізничних переїздів, з них – 194 з черговим працівником, з яких 57 переїздів обладнано чотирма шлагбаумами, 543 – без чергового працівника (435 обладнано пристроями переїзної сигналізації). Із загальної кількості переїздів на 391 здійснюється автобусний рух (147 – з черговим і 244 – без чергового працівника). 26 переїздів з автобусним рухом не обладнані приладами переїзної сигналізації, адже в цьому немає необхідності, бо ці переїзди розташовані на малодіяльних дільницях. На цих переїздах встановлені горизонтально-поворотні шлагбауми з нормальним положенням «закрито» для руху поїздів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool