Навчання на Кіровоградщині: у ДТП автоцистерна з аміаком зіткнулась із легковим автомобілем (ФОТО)

Квітень 11, 2019 | Новини | Переглядів: 2501 | Коментарі: 0

11 квітня згідно з робочим планом комісії ДСНС України відбулась перевірка виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб Маловисківського району.

Зокрема відбулась нарада членів комісії за участю представників місцевої влади, перевірено діяльність структурних підрозділів Маловисківської райдержадміністрації, районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

Крім того, без попередження о 12:30 було оголошено ввідну щодо виникнення надзвичайної ситуації, а саме: в с. Лозуватка Маловисківського району біля контори СТОВ «Агро-Віта» сталася ДТП – автоцистерна з аміаком ємністю 4 м3 зіткнулась із легковим автомобілем, внаслідок чого сталася розгерметизація автоцистерни та витік 200 л речовини. Утворилась аміачна хмара, яка просувається у напрямку житлового сектора.

Прийнято, що травмовано 3 особи та 1 свідок події скаржиться на погане самопочуття, утруднене дихання.
Ліквідація наслідків надзвичайної ситуації такого виду полягає у проведенні комплексу заходів, спрямованих на припинення дії небезпечних факторів, рятування життя та збереження здоров’я людей, а також на локалізацію зон НС. Зокрема при дорожньо-транспортній пригоді сили та засоби служб цивільного захисту мають організувати оперативне реагування із використанням спеціальних засобів, негайне надання екстреної медичної допомоги постраждалим під час їх вилучення з деформованих транспортних засобів, постійно підтримувати взаємодію між собою та організувати заходи безпеки під час проведення робіт.
До місця події прибули 2 відділення 23-ї ДПРЧ м. Мала Виска, підрозділи Маловисківського ВП ГУ НП, екстреної медичної допомоги, РЕМ ПАТ «Кіровоградобленерго», райавтодору, Держпродспоживслужби, відділу НС, економіки РДА, укртелекому, районного відділу містобудування, архітектури та ЖКХ, голова Лозуватської сільської ради та очільник районної комісії з питань ТЕБ та НС.
Невідкладно було здійснено обмеження руху транспортних засобів на автодорозі біля місця виникнення ДТП, розвідка, під час якої визначено тип і стан аварійних транспортних засобів, положення і стан постраждалих, встановлено загрозу виникнення вторинних факторів ураження.

Рятувальники 23-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Мала Виска у взаємодії з іншими службами цивільного захисту здійснили заходи евакуації 3-х потерпілих та передали їх медикам. Для осадження хмари аміаку подано 2 ствола.
Після накладення бандажу на автоцистерну було перевірено газоаналізатором концентрацію повітря.
О 13:53 оголошено про повну ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації.

ДТП автоцистерна з аміаком зіткнулась із легковим автомобілем

ДТП автоцистерна з аміаком зіткнулась із легковим автомобілем

ДТП автоцистерна з аміаком зіткнулась із легковим автомобілем

ДТП автоцистерна з аміаком зіткнулась із легковим автомобілем

Висновки щодо рівня професійності дій сил та засобів цивільного захисту Маловисківського району, що були залучені на навчання, будуть зроблені комісією після детального аналізу усіх етапів навчань.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool