Науковці та європейські виробники презентували свої досягнення на Одещині

Вересень 30, 2016 | Новини | Переглядів: 754 | Коментарі: 0

З 27 по 29 вересня в місті Чорноморськ пройшла щорічна Міжнародна науково-практична конференція «Впровадження перспективних мікропроцесорних систем залізничної автоматики та засобів телекомунікації на базі цифровізації».

Протягом трьох днів фахівці ПАТ «Укрзалізниця» разом з представниками провідних компаній, науково-технічних товариств та інститутів обговорювали поточні завдання, які окреслює сучасність щодо розвитку галузі автоматики та телекомунікації на залізничному транспорті.

До участі в заході були запрошені представники ПАТ УЗ, зокрема філії «Центральна станція зв’язку», начальники служб сигналізації та зв’язку всіх шести регіональних філій, а також Департаменту розвитку та технічної політики, Департаменту автоматики та телекомунікації та Департаменту управління руху.

Відкрив конференцію начальник Департаменту автоматики та телекомунікації ПАТ УЗ Олег Бунчуков, який виступив з докладом-презентацією. Він підбив підсумки роботи за останній рік, а також визначив проблематику галузі та ключові завдання, що встановлені сьогоденням в планах подальшого розвитку господарства залізниці.

«Одними із найважливіших питань, які стоять перед галуззю, на мою думку, – це збільшення капіталізації компанії, підвищення її конкурентоспроможності в реаліях української економіки, зменшення збитковості та підвищення доходів. Ці глобальні задачі можуть бути вирішені виключно в тому разі, якщо ми всі разом ефективно, цілеспрямовано й активно скористаємося досягненнями науково-технічного прогресу. В більшій мірі це залежить від спеціалістів, які задають технічну політику в області розробки та впровадження засобів автоматики, систем телекомунікації, що направлені на підвищення пропускної спроможності залізничних магістралей та на підвищення безпеки руху на залізничному транспорті», – звернувся з промовою до присутніх начальник департаменту.
З привітальним словом виступив й заступник начальника регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ з інфраструктури Валерій Дорошенко. Він зазначив, що дана науково-практична конференція стала традицією, а досвід та розробки, що є в Україні та в світі, вкрай необхідно впроваджувати, щоб попередили значні витрати при використанні старого обладнання, оновлення якого коштує чимало. Підтримав цю позицію й начальник служби сигналізації та зв’язку регіональної філії Олег Суханик, закликавшинауковців, виробників та залізничників об’єднатися в єдину команду задля плідної роботи.

В цьому році за ініціативою оргкомітету конференції вперше проведено виставку досягнень вітчизняних та закордонних виробників. Участь в заході взяли представники компаній з Ізраїлю, Словаччини, Латвії, Чехії та Білорусі. Значна частина експозиції була представлена українськими інноваціями.Кожна компанія мала змогу як продемонструвати зразки обладнання, технічні пристрої та устаткування, так і презентувати під час доповідей свої розробки та власне бачення розвитку індустрії.

Особисто ознайомився з досягненнями провідних компаній начальник регіональної філії «Одеська залізниця» Григорій Бойко. Він висловив думку, що подібні заходи повинні започатковувати стратегії модернізації обладнання СЦБ та зв’язку в компанії: «Дійсно, ми бачимо, що необхідно в найкоротший термін модернізувати наше обладнання. Адже це не тільки безпека, але й реалізація та підвищення пропускної спроможності, захист пристроїв від зовнішніх впливів, зокрема від вандалізму. Тому є велика перспектива співпраці».

По завершенню конференції її учасники підбили підсумки роботи, які занесли до фінального протоколу з пропозиціями щодо впровадження та експлуатації нових систем та обладнання в інфраструктурі господарства сигналізації та зв’язку ПАТ «Укрзалізниця».
Наступного року планується, що масштаб конференції зросте: очікується, що виставка засобів та пристроїв автоматики та телекомунікації пройде в більш широкому форматі. Таким чином, престиж даної конференції підійметься ще на рівень вище.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool