Науковою діяльністю у Кіровоградській області займалося 15 підприємств та організацій

Травень 16, 2018 | Новини | Переглядів: 797 | Коментарі: 0

Розвиток науки, ефективне використання результатів наукової діяльності, впровадження новітніх технологій – основа економічного зростання держави. Разом з тим, це – основа інтелектуального потенціалу нації, запорука її майбутнього.

Науковою діяльністю у Кіровоградській області у 2017р. займалося 15 підприємств та організацій, дві третини яких зосереджено в обласному центрі, решта – у м.Світловодську, Благовіщенському та Кіровоградському районах.

Провідними підприємствами в галузі технічних наук є ПАТ “Науково-виробниче підприємство “Радій”, сільськогосподарських – Кіровоградська державна сільськогосподарська дослідна станція Національної академії аграрних наук України. Серед навчальних закладів свій вклад в науку здійснюють Центральноукраїнський національний технічний університет та Центральноукраїнський державний педагогічний університет ім.Володимира Винниченка.

Загальний обсяг витрат на виконання наукових досліджень і розробок у 2017р. становив 75,6 млн.грн. Основним джерелом фінансування наукових та науково-технічних робіт були власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких профінансовано 87,6% робіт. Фінансування витрат за рахунок держбюджету становило 6,7 млн.грн (8,8%), дві третини яких було спрямовано на виконання прикладних наукових досліджень.

Чисельність працівників, задіяних у виконанні наукових досліджень і розробок, склала 503 особи, з яких науковий ступінь доктора наук мали 11 осіб (2,2%) та доктора філософії (кандидата наук) – 89 осіб (17,7%).

Головне управління статистики у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool