Національний мистецький фестиваль «Кропивницький-2018»

Серпень 28, 2018 | Новини | Переглядів: 1245 | Коментарі: 0

З 29 серпня по 2 вересня у Кропивницькому відбудеться наймасштабніша культурна подія року – Національний мистецький фестиваль «Кропивницький».

Програма фестивалю передбачає понад десять локацій для культурних дійств в історичній частині Кропивницького.

Фестиваль поєднує низку мистецьких жанрів і культурних напрямків. Цього року організатори розширили коло заходів під відкритим небом і, крім феєричних театральних дійств та незабутніх концертів за участю кращих українських виконавців і колективів, пропонують відвідувачам відвідати літературну толоку на Дворцовій, де представлено понад 18 українських видавництв, ораторію «Великого бажайте...» у виконанні симфонічного оркестру на Фортечних валах, концерт класичної музики у музичному коледжі Кропивницького.

Крім цього, в рамках дитячої програми, 31 серпня, на вулицях міста пройдуть флешмоби, перфоманси та різноманітні майстер-класи. Виступлять зіркові гості Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко, гурт «ТІК» і Анжеліка Рудницька з дитячим хором. А Львівський театр «Воскресіння» покаже вуличну виставу-казку «Принцеса і Людожер». Не залишаться поза увагою і діти, які лікуються в дитячих обласній та міській лікарнях Кропивницького - до них завітають Лікарняні клоуни з розважальною програмою.

Усі дні фестивалю триватиме живописний пленер - відомі художники України малюватимуть Кропивницький, а самі картини передадуть до міської галереї.

Головним напрямком фестивалю, організованого Міністерством культури України, стане соціальний проект «Герої серед нас». Його мета - виявити і показати героїзм там, де його не звикли шукати - у повсякденному житті, серед тих, хто живе і працює поруч.

Проект стане важливою смисловою частиною фестивалю, яка представить яскраві приклади особистого героїзму та самопожертви звичайних людей. Учасників проекту відбирали протягом кількох місяців, шляхом опитування активної аудиторії в соціальних мережах, запитів до Управлінь Нацполіції, ДСНС та інших структур. До пошуку Героїв залучили журналістів місцевих видань і активістів з різних сфер діяльності. Організатори фестивалю знайшли тих, хто зробив вибір між бездіяльністю і дією, між байдужістю і суспільною активністю, хто врятував чуже життя і захистив Батьківщину ціною власного благополуччя. Історії шістнадцяти таких героїв на великих екранах побачать усі відвідувачі головних локацій фестивалю.

«Проект «Герої серед нас» виявився дуже хвилюючим для всієї команди, яка над ним працювала. Ми розшукали тих, кого не звикли називати героями. Тих, чиї вчинки можна вважати мистецтвом... Мистецтвом творити життя. Ми зробили відеоісторії про них і хочемо, щоби про їхні вчинки дізналися всі. Хочемо, щоб поняття «герой» вийшло за стереотипні рамки. Не треба чекати, доки хтось віддасть своє життя при трагічних обставинах чи отримає поранення. Герої – серед нас. Стоять у черзі, їздять у транспорті, живуть поруч... Мене особисто їхні історії вже вразили і не відпускають. Хочу, щоб це відчули всі», - коментує ініціатор фестивалю Олександр Горбунов.

Програма фестивалю стане цікавою найширшому колу глядачів різних вікових і соціальних груп.

Більше дізнавайтеся на офіційному сайті фестивалю http://kropfest.com.ua.

Прес-конференція, присвячена початку Національного мистецького фестивалю «Кропивницький», відбудеться о 15.00 29 серпня у приміщенні обласної філармонії.

Прес-служба фестивалю у м.Кропивницький 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool