Наступного року роботи з реконструкції та оснащення закладів охорони здоров'я усіх рівнів продовжуватимуться, - Сергій Кузьменко

Грудень 26, 2017 | Новини | Переглядів: 729 | Коментарі: 0

У 2017 році пріоритетним напрямом діяльності обласної влади була реалізація низки важливих проектів у галузі охорони здоров'я. 

Про це повідомив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко на підсумковій прес-конференції. Зокрема, на Кіровоградщині було відкрито кілька капітально відремонтованих та переоснащених медичних закладів третього рівня та оновлених відділень у центральних районних лікарнях.

"Цього року в Кропивницькому відкрито пологове відділення з функціями перинатального центру, а також гемодіалізний центр, відділення гострої судинної невропаталогії. Розпочало роботу і регіональне гемодіалізне відділення у Малій Висці. У багатьох районах нашої області відремонтовано дитячі та пологові відділення. Приємно, що ці проекти реалізовані за підтримки місцевих громад і фондів, - підкреслив Сергій Кузьменко.

Особливо відзначив голова облдержадміністрації колосальний обсяг робіт, які було зроблено з реконструкції дитячої обласної лікарні протягом останніх двох років. Загальна вартість реалізації цього амбітного проекту склала близько 200 мільйонів гривень. "Це 7 гектарів території, це багато корпусів і це величезні інвестиції держави, органів місцевого самоврядування і небайдужого бізнесу. Після урочистого відкриття вже у вересні 2017 року у відновлених і переоснащених корпусах фахівці почали приймати маленьких пацієнтів і надавати якісні медичні послуги", – зазначив Сергій Кузьменко.

Серед інших проектів охорони здоров'я, які було здійснено цього року, керівник облдержадміністрації назвав реконструкцію операційного блоку обласного онкологічного диспансеру. З Державного та обласного бюджетів було виділено близько 35 мільйонів гривень на проведення робіт і переоснащення. Найближчим часом відбудеться офіційне відкриття зазначеного оновленого відділення.

Значні кошти, за словами Сергія Кузьменка, у 2017 році виділялися і на ремонт обласної лікарні – 12 мільйонів гривень. Зокрема, було створено умови для пацієнтів 10-ти відділень, які знаходяться в трьох корпусах закладу (замінено систему опалення, вікна та двері, інженерні мережі). Завершено також капітальний ремонт приміщення обласної станції переливання крові, наступного року буде придбано нове медичне обладнання для цього закладу.

Окремо голова облдержадміністрації говорив про створення умов для лікування учасників АТО. У ремонт та оснащення обласного госпіталю для ветеранів війни протягом двох останніх років інвестовано 30 мільйонів гривень. Для безкоштовного обстеження та лікування учасників антитерористичної операції запроваджено низку програм, що фінансуються з обласного бюджету.

Наступного року, за словами Сергія Кузьменка, роботи з реконструкції та оснащення закладів охорони здоров'я усіх рівнів в області продовжуватимуться.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool