Наслідки складних погодних умов у західних областях України

Березень 16, 2013 | Новини | Переглядів: 1082 | Коментарі: 0

Протягом 15 березня та в ніч з 15 на 16 березня внаслідок несприятливих погодних умов (сильні снігопади, хуртовини, посилення швидкості вітру) через спрацювання систем захисту ліній електропередач у семи областях сталося знеструмлення 319 населених пунктів, в тому числі 61 населений пункт – частково, а саме:

у Волинській області – 79 н.п. (18 н.п. - частково),

у Львівській області – 62 н.п.(16 н.п. – частково),

в Тернопільській області – 49 н.п.(1 н.п. – частково),

в Житомирській області – 46 н.п.,

в Київській області – 36 н.п.(16 н.п. – частково),

в Рівненській області – 35 н.п.(3 н.п. – частково),

в Івано-Франківській області – 12 н.п.(7 н.п. – частково),

До робіт з відновлення електропостачання населених пунктів залучено аварійні бригади обленерго.

Враховуючи оперативну інформацію Українського Гідрометцентру про переміщення активного циклону через території Волинської, Рівненської, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської областей, що буде супроводжуватися сильними снігопадами, хуртовинами, посиленнями швидкості вітру, начальниками Головних управлінь (Управлінь) в областях проведено засідання комісій ТЕБ та НС облдержадміністрацій на яких було визначено у взаємодії з дорожніми, комунальними службами та підрозділами ДАІ про негайне реагування на виявлені загрози та вживання вичерпних заходів щодо безперебійного руху транспорту автомобільними дорогами державного та місцевого значення.

З метою забезпечення безпеки дорожнього руху, безперешкодного проїзду пасажирського транспорту, скорочення терміну розчистки автомобільних доріг від снігових наметів та недопущення заторів інших видів транспорту на автомобільних дорогах державного значення було тимчасово обмежено рух транзитного вантажного транспорту в зазначених областях.

На визначених найбільш прогнозованих ділянках автодоріг в цих областях підрозділами ДСНС було додатково розгорнуто 35 пунктів обігріву, організовано чергування автомобільних тягачів та автомобілів підвищеної прохідності, що можуть використовуватися як тягачі. Всього від ДСНС було залучено 887 чол. та 237 од. техніки. Протягом доби було надано допомогу 1 тис. 667 автомобілям та 2 тис. 693 особам.

Найбільш складною обстановка на автодорогах була у Львівський, Волинській та Рівненській областях.

Станом на 7 год. 16 березня на автомобільних дорогах державного значення снігові намети розчищено та забезпечено рух автомобільного транспорту. До розчистки доріг від облавтодорів залучено близько 1 тис. 100 чол. та 600 од. снігоприбиральної техніки.

На місцях координацію дій здійснюють оперативні групи Головних управлінь (Управлінь) в областях, в Державній службі з надзвичайних ситуацій – робоча група Міжвідомчого оперативного штабу. Загальну координацію дій здійснює Голова ДСНС Болотських М.В.

ДСНС України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool