Наскільки небезпечні отрутохімікати у домашньому господарстві

Травень 08, 2014 | Новини | Переглядів: 882 | Коментарі: 0

Щоб отримати гарний врожай, господареві слід вчасно подбати про знищення шкідників. Уявити собі цей процес без застосування отрутохімікатів майже неможливо. Тож, аби вберегти себе та оточуючих від їх шкідливого впливу, слід неухильно дотримуватися правил безпеки.

При обробці рослин необхідно стежити за тим, щоб препарати, які розпорошуються, не направлялися потоком повітря на працюючих. При використанні ранцевих обприскувачів працюючі повинні знаходитися один від одного на відстані не менше 56 м, йти з навітряної сторони площі, яка не оброблена отрутохімікатами.
У місцях, де проводиться робота з отрутохімікатами, не можна їсти, палити, приймати алкогольні напої, оскільки вони сприяють розвитку важких форм інтоксикацій. Приймати їжу слід у спеціально відведеному місці на відстані не менше 100 м від площ, що обробляються отрутохімікатами. Перед прийомом їжі необхідно зняти спецодяг, вимити з милом руки і обличчя, прополоскати рот.
Перша допомога при отруєнні хімікатами:
- якщо отруєння виникло в приміщенні, то потерпілого треба вивести на свіже повітря, звільнити від одягу, який забруднений отрутохімікатами. Знімати одяг треба обережно, щоб уникнути попадання отрутохімікатів на шкіру потерпілого і особи, яка надає допомогу;
- якщо отрута попала до організму через шлунково-кишковий тракт, то дати потерпілому декілька склянок теплої води чи слабкого розчину марганцевокислого калію, чим визвати блювоту;
- після цього для зв’язування отрути потерпілому дати випити активоване вугілля, а потім - сольове послаблююче;
- у разі втрати свідомості потерпілого повертають до тями за допомогою нашатирного спирту;
- при потраплянні отрутохімікатів в очі треба їх старанно промити водою чи 2% розчином харчової соди.


НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool