Нардеп від Кропивницького розповів про об’єкти та проекти

Липень 09, 2018 | Новини | Переглядів: 798 | Коментарі: 0

У Кропивницькому під час прес-конференції народний депутат України Олександр Горбунов розповів про свою діяльність в напрямку соціально-економічного розвитку обласного центру

Згідно з постановою Кабінету Міністрів від 13 червня 2018 року №423-р «Щодо соціально-економічного розвитку окремих територій», у Кропивницькому передбачено фінансування низки об’єктів різних напрямків діяльності.

«Як один із керівників комісії, що займається відбором проектів на фінансування з державного бюджету, я завжди ретельно ставлюсь до питань розвитку міста в якому народився, живу, і для якого працюю. На сьогодні мені вдалося переконати колег і Кабмін направити частину коштів на соціально-економічний розвиток області і Кропивницького зокрема», - прокоментував Олександр Горбунов.

Серед найважливіших об`єктів, на які вдалося отримати кошти:

• Обласна станція переливання крові.
Нардеп: «Над реконструкцією цього об’єкту ми працюємо вже два роки. Найближчим часом усі основні ремонтні роботи мають завершитися. Закупівля необхідного обладнання залишиться вже на наступний».
• Капітальний ремонт СДЮШОР-2, що у Дендропарку.
«Кропивницький отримає спортивний заклад європейського рівня, одну з кращих легкоатлетичних шкіл і критих манежів в Україні».
• Ремонт спортивних залів і майданчиків Кропивницького у школах №11, 34, 19, 33.
Нардеп: «Проект «Спортивне місто - здорова нація» став визначальним в питанні виділення коштів на ремонти і реконструкцію навчальних закладів міста. Він дав можливість побачити проблеми шкіл і їх колективів у цьому напрямку. До речі, восени ми продовжимо цей проект. Вважаю, що принцип виборювання субвенції для шкіл мають проходити у формі чесних змагань. Дуже важливо, що при цьому формуються відносини суттєво іншого рівня між батьками, вчителями та дітьми. Запускається спільний тренувальний процес вчителів, батьків і учнів в школах. Старт проекту заплановано на жовтень».
• Капітальний ремонт покриттів проїздів та пішохідних доріжок на території Масляниківського кладовища.
Нардеп:«Його благоустрій стане визначальним у подальшому прийнятті рішень щодо виділення коштів на приведення до ладу інших кладовищ міста, бо на сьогодні думки громади з цього приводу неоднозначні. Хтось говорить, що треба більше робити для живих, хтось мене підтримує в тому, що це теж треба робити. Почнемо рухатися поетапно».
• Придбання та облаштування сучасних спортивно-ігрових майданчиків для дітей з особливими потребами.
Нардеп: «Я отримав від громади заявку про необхідність такого майданчика в нашому місті. Процес запущено. Всі мешканці Кропивницького повинні відчувати себе комфортно, незалежно від своїх можливостей і пріоритетів у виборі об’єктів фінансування».

Окремо Олександр Горбунов розповів про реалізацію ідеї щодо будівництва у Ковалівському парку відкритого амфітеатру на 2 тисячі глядацьких місць. Він переконаний, що його поява відкрила б для міста нові можливості, і повністю зняла б питання з обмеженням глядацьких місць і збільшила б кількість гостей під час проведення мистецького фестивалю «Кропивницький» чи інших масштабних заходів в місті: «Ми можемо докорінно змінити культурне середовище міста, здешевити приїзд відомих колективів чи гуртів. В амфітеатрі з легкістю можна було б розмістити більше двох тисяч глядачів. Проект не реалізовується з відомих мені причин, але ж місту від цього тільки гірше».

Крім цього, за словами нардепа, на сьогодні є певні технічні моменти, які ставлять під питання реконструкцію парку Перемоги та дамби на р.Сугоклея. У держбюджеті на це давно передбачені кошти.

«Процес гальмує відсутність проектно-кошторисної документації, яку у міській раді роблять вже більше двох з половиною років, хоча згідно з усіма нормами це можна зробити за півроку. Мені невідомі причини, з яких досі не виготовлено необхідні документи. Гроші просто лежать, а місто втрачає шанс отримати ще одне місце для цивілізованого відпочинку. Добре, якщо політична воля все ж з’явиться і ці кошти можна буде не повертати до державного бюджету, а зробити перехідними. Але ж, кожен має займатися своєю справою. Хтось знаходить кошти, а хтось – можливості для їх ефективного освоєння», - резюмував Олександр Горбунов.

Прес-служба народного депутата Олександра Горбунова


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool