Нагадуємо: Купуючи квіти можна порушити закон!

Березень 23, 2012 | Новини | Переглядів: 1588 | Коментарі: 0

Дитяча екологічна громадська організація «Флора», звертає увагу мешканців міста на те, що на вулицях Кіровоградщини активізувалася незаконна торгівля первоцвітами – весняними квітами, занесеними до Червоної книги України. І продаж, і купівля таких квітів-це порушення закону.

Продаж первоцвітів (як і купівля) несе в собі порушення законів України «Про Червону книгу України», «Про охорону навколишнього середовища України» та правил торгівлі. Більше того, на порушників очікує адміністративна відповідальність у формі штрафів та стягнення збитків (в перерахунку на кожну рослину), передбачені статтями 88, 88-1, 159 та 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Тож, купуючи первоцвіти у квіткарів або на провулках, ми купуємо браконьєрський товар у людини, яка просто знищила з корисною метою та для власного збагачення рослину, кількість якої, і так, щорічно зменшується, а існування знаходиться під загрозою. Тож, чи потрібні нашим близьким та коханим такі подарунки ???
Треба зазначити, що, нажаль, всі ми розуміємо складне фінансове становище українців. І звісно, що не від беспечного життя люди йдуть до лісу, збирати квіти, щоб потім мерзнучи, продавати їх на провулках та по - під стріхами супермаркетів. І це сумно. Але, треба також розуміти, що ніхто окрім нас з вами не зупинить зникнення цього виду рослин. І ті виручені за кілька букетиків копійки не коштують того, щоб стати винуватцем вимирання цілого виду казкових квітів.
Звісно, проконтролювати стовідсотково виконання даного закону неможливо. Тож, це під силу лише совісті та здоровому глузду. І кожному з нас вирішувати, купувати первоцвіти чи ні. Адже, якщо немає попиту, зникне і пропозиція!!!
Тож, закликаємо всіх свідомих кіровоградців – не сприяти зникненню первоцвітів з терен Кіровоградщини, купуючи їх з рук продавців – браконьєрів!!!! Адже, як стверджують природоохоронці, якщо ситуація із знищення первоцвітів не зміниться, то через 5-6 років більшість їх видів зникне назавжди.

Юлія Бочарова - Туз
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool