Начальник УМВС України в Кіровоградській області побував «на прямому зв’язку»

Серпень 19, 2015 | Новини | Переглядів: 1340 | Коментарі: 0

Протягом години очільник відомства встиг відповісти більше ніж на два десятки запитань, які стосувалися розкриття злочинів, підтримання правопорядку, роботи дільничних та підрозділів, які протидіють наркозлочинам, профілактики шахрайств, розслідування окремих кримінальних проваджень. За деякими повідомленнями Сергій Григорович доручив провести окремі перевірки та взяв ці питання на особистий контроль.

Першою на гарячу лінію зателефонувала мешканка Олександрівського району. Жінка розповіла про те, що її родич, пенсіонер органів внутрішніх справ, тяжко хворіє, тож родина відчуває гостру потребу в коштах на лікування. На своє прохання громадянка отримала позитивну відповідь:

- З моменту мого призначення мені вже кілька разів доводилося втручатися в ситуації, коли люди звертаються за допомогою і розраховують на нас. Будемо знаходити можливості та підтримувати їх, – запевнив начальник УМВС області.

Кіровоградку Олену цікавила думка головного міліціонера регіону щодо доцільності надання громадянам дозволів на зберігання вогнепальної зброї:

- Як не прикро констатувати, але більше ніж 20 відсотків скоєних на території області тяжких злочинів вчинено з використанням зброї: ножів, дрібнокаліберних чи травматичних пістолетів. Це фактично і є моя відповідь на питання, чи можна дозволити вогнепальні зразки для вільного носіння.

Сама зброя – предмет підвищеної небезпеки. Користуватися нею можуть лише особи зі спеціальними навичками. Інакше - вона становитиме загрозу не лише для їх власників, а й загалом для оточуючих, – зазначив Сергій Кондрашенко.

Мешканець міста Олександрії, який представився Олександром Петровичем, запитав про ефективність роботи на території області громадських формувань:

- Основна функція патрулів – це профілактика. Ми зробили все можливе для збільшення чисельностіпатрульних нарядів. Тепер спокій людей в Кіровограді бережуть не 40 осіб, як раніше, а 200. В найбільших містах області -більше 600 осіб. Результат роботи вже є.

Щодо видачі зброї цивільним патрульним, - продовжив очільник відомства, - то, відповідно до закону, є чітко визначена категорія осіб, яким дозволено носіння зброї. Для членів громадських формувань дозволено лише носіння засобів травматичної дії, тільки якщо це об’єднання зареєстровано у встановленому законом порядку. В іншому випадку – заборонено.

Однак члени громадських патрулів виходять на маршрути лише у складі міліцейських нарядів, тож необхідна зброя і спецзасоби у таких загонів фактично є, – запевнив начальник міліції.

Бабуся, яка не побажала називати своє ім’я, зізналася, що дуже боїться бути ошуканою, адже чула, що не рідко трапляються випадки, коли громадян «обкрадають до нитки» шахраї.

На своє питання жінка отримала досить змістовну відповідь:

- Аби не стати жертвою шахраїв, я б наполегливо радив людям не довіряти незнайомим особам. Не переказувати гроші наперед, не називати номери платіжних карток чи будь-яких даних до них, купувати у перевірених місцях, з приводу будь-яких телефонних заяв чи пропозицій щодо вирішень питань за гроші – просто класти слухавку і вже телефоном з’ясовувати місцезнаходження своїх рідних. Так само, ні в якому разі не пускати малознайомих людей до своїх домівок..

На завершення «гарячої лінії» начальник УМВС в області Сергій Кондрашенко відповів вже на запитання журналістів про роботу його підлеглих під час майбутніх виборів:

- Маємо чітко визначені завдання - це охорона громадського порядку. Цілком готові до того, аби виконати свої функції та не допустити порушень виборчого законодавства.

Прес-служба УМВС в Кіровоградській області 

Кіровоград: чорнобильці розпочинають безстрокову акцію


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool