Начальник поліції Кіровоградщини звернувся до мешканців області

Лютий 15, 2017 | Новини | Переглядів: 17496 | Коментарі: 0

Сподіваюся, що цей заклик змусить багатьох дорослих зупинитися, відкласти всі важливі справи і пригадати, коли і на яку тему в них була довірлива та відверта розмова зі своїм сином чи донькою, наскільки дружніми є відносини у родині, чи не має ваша дитина труднощів у спілкуванні з вами, своїми друзями чи однолітками у школі.

Якщо ці питання на вашому на постійному контролі – дуже добре!

Тема, яка справді є важливою і необхідною для обговорення - стосується дитячих суїцидів. Хоч на Кіровоградщині ця проблема, на щастя, не набула масового розповсюдження, та вважаю, що краще попередити, аніж потім боротися з наслідками.

Для тих, хто ще не знає, суть питання полягає у тому, що з допомогою соціальних мереж та мобільних додатків невідомі особи розповсюджують серед малолітніх інформацію, де чітко в подробицях дитині настійливо пропонують скоїти самогубство. З відомих прикладів: заклики «зупинити» собою потяг, непомітно для батьків відкрити вночі газові конфорки, порізати руки, вистрибнути з вікна. В усіх випадках обирають потенційних жертв серед дітей, вже очевидно, не дилетанти, а психологи, які без жалю і докорів сумління в змозі скористатися дитячими слабкостями.

Тому з усією відповідальністю хочу дати батькам кілька важливих порад!
1. Зробіть все можливе, аби ваша дитина довіряла вам, станьте для неї найближчим другом.
2. Приділяйте достатньо часу спілкуванню.
3. Цікавтеся труднощами, обговорюйте і вирішуйте разом будь-які проблеми.
4. Слідкуйте, з ким спілкуються ваші діти у соціальних мережах.
5. Переглядайте повідомлення, що отримує дитина на мобільні додатки, які фото зберігає в телефоні.
6. Наперед, спокійно і виважено спробуйте обговорити проблему, аби дитина зрозуміла, що увага до неї з боку незнайомих людей – зовсім не початок казкової історії з «феями і супер-героями», а страшна пастка, яка призводить до біди.

читайте також: У Кропивницькому вшанували загиблих земляків (ВІДЕО)

Якщо ж з цими питаннями вам самостійно не впоратися, або ж якщо є сумніви, не соромтеся звертатися за допомогою до вихователів, педагогів, шкільних психологів та поліцейських.

Співробітники кіберполіції нині активно працюють над вирішенням даної проблеми. Вірю, що особи, які організували гру на смерть для дітей українців, понесуть заслужене покарання.

Сергій Кондрашенко


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool