На території моторвагонного депо Одеса-Застава-1 відкрито меморіал загиблим в АТО залізничникам

Листопад 04, 2016 | Новини | Переглядів: 778 | Коментарі: 0

4 листопада, у День залізничника, на території моторвагонного депо Одеса-Застава-1 відбулося урочисте відкриття меморіального пам’ятного знаку залізничникам, які загинули в ході АТО, захищаючи цілісність України.

У відкритті меморіалу взяли участь голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський, начальник регіональної філії «Одеська залізниця» Григорій Бойко, голова Дорпрофсожу Анатолій Прокопенко, голова ради ветеранів Володимир Зелений, родичі загиблих та інші почесні гості.

Голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський у своїй промові зазначив, що загиблі були лідерами на трудовому фронті та сміливими людьми на передовій. Одещина по праву пишається своїми синами, імена яких золотими літерами закарбовано у новітній історії нашої країни.

«Від начала антитерористичної операції на сході країни понад 900 працівників Одеської магістралі взяли участь в бойових діях. На жаль, десять з них не повернулися в рідні сім’ї, колективи. Їх мужність і героїзм є для нас прикладом», - підкреслив начальник філії Григорій Бойко.
Голова Дорожнього комітету профспілки Анатолій Прокопенко сказав, що страшне слово «війна» увійшло в життя нашої країни, увійшло в серця людей страхом, болем, непоправними втратами: «Хто б міг собі уявити, що як у далекі роки Другої Світової війни матері будуть сивіти від горя, а діти залишатися сиротами, але, на жаль, це страшна реальність. І цей меморіал буде нагадувати нам про героїчний вчинок наших працівників. Вічна пам'ять про них житиме в наших серцях».

Далі учні одеської школи №117 зачитали зворушливі вірші, присвячені болю та втратам війни, скорботі рідних за загиблими. Вірш Оксани Максимишин-Корабель «Мамо, не плач» до сліз зворушив присутніх.

Освячення меморіалу загиблим в ході АТО воїнам-залізничникам провів клірик Свято-Олексіїського храму Олег Сікорський. Присутні помолилися за спасіння душ згиблих бійців.

Окремо додамо, що від сьогодні один з електропоїздів на Знам’янській дирекції залізничних перевезень названо на честь воїна-залізничника Сергія Капелюхи, який загинув в АТО майже рік тому.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool