На території Кіровоградської області в 2011 році продовжує відмічатись ріст рабічної інфекції в природі.

Грудень 05, 2011 | Новини | Переглядів: 2220 | Коментарі: 0

Інформація про поширеність сказом серед тварин на території області станом на 01.12.2011 року 30 листопада 2011

На території області в 2011 році продовжує відмічатись ріст рабічної інфекції в природі.

Всього з початку року зареєстровано 88 випадків сказу серед тварин, в той час як за 2010 рік їх було 118. Найбільш виражена епізоотія в Бобринецькому, Компаніївському, Маловисківському, Новгородківському районах.
Основне джерело поширення сказу – лисиці, які склали 44,3% в загальній структурі захворілих тварин, собаки – 20,5%, коти – 17%, велика та дрібна рогата худоба– 13,6%, інші – 4,5%.
Санепідслужба області нагадує населенню бути обережним в поводженні з відомими та невідомими домашніми тваринами, не допускати контактів з лисицями. Поява лисиць в населеному пункті - це 100% захворюваність їх сказом.
У випадку нападу тварин та нанесення покусів – негайно промийте рану проточною водою з милом, обробіть розчином йоду та зверніться в медичні заклади для отримання антирабічної допомоги.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool