На території Кіровоградської області може з явитися до 4-х тисяч нових робочих місць

Квітень 29, 2011 | Новини | Переглядів: 2174 | Коментарі: 0

Тетяна Амосова: Будівництво підприємства з виробництва ядерного палива РАЗОМ З Новокостянтинівською шахтою дозволить додатково створити на території Кіровоградської області до 4-х тисяч нових робочих місць, повідомляє інтернет-видання «FotoInform».

Саме так зазначила генеральний директор Державного концерну «Ядерне паливо» Тетяна Амосова під час спільної з головою обласної державної адміністрації Сергієм Ларіним прес-конференції, присвяченої перспективам будівництва заводу з виробництва ядерного палива для реакторів українських АЕС.
Тетяна Амосова відзначила, що з трьох потенційних майданчиків для будівництва заводу з виробництва ядерного палива, крім міста Славутич (Київська область) та Жовті Води (Дніпропетровська область) фахівцями найбільш перспективним розглядається майданчик поблизу селища Смоліне Кіровоградської області. – Більшість розвіданих та прогнозованих запасів природного урану зосереджена саме в Кіровоградській області. До того ж, біля чотирьох тисяч висококваліфікованих спеціалістів концерну «Ядерне паливо» вже працюють на території області (Інгульська та Смолінська шахти). Ми вчасно та у повному обсязі сплачуємо податки, виплачуємо заробітну плату працівникам підприємства. – Хочу зазначити, що на майбутньому заводі працюватимуть переважно висококваліфіковані фахівці з Кіровоградщини, – зазначила Тетяна Амосова.
Генеральний директор Державного концерну «Ядерне паливо» подякувала Сергію Ларіну за значну підтримку зі сторони обласної влади, органів місцевої влади у напрямку реалізації на території області проекту будівництва підприємства з виробництва ядерного палива.
У свою чергу, Сергій Ларін наголосив, що обласна влада максимально сприятиме та підтримуватиме на території області соціально-відповідальний бізнес, діяльність, якого націлена на економічний та соціальний розвиток області.
Голова обласної державної адміністрації зазначив, що введення в експлуатацію заводу з виробництва ядерного палива на території області дозволить не лише створити власне сучасне виробництво ядерного палива та підняти рівень енергетичної безпеки країни, а також дозволить суттєво збільшити надходження до обласного і місцевих бюджетів, залучити додаткові інвестиції в економіку регіону, створити тисячі нових робочих місць, що сприятиме подальшому розвитку області.
– На запитання представників ЗМІ стосовно рівня екологічної безпеки майбутнього заводу, Тетяна Амосова зазначила, що процес виробництва уранового палива буде повністю автоматизованим та базуватиметься на сучасних технологіях. – Технологічний цикл виробництва повністю виключає наявність будь-яких шкідливих викидів у атмосферу, будь-які технологічні відвали відпрацьованої породи та відстійники технічної води. Виробництво буде максимально чистим та екологічно безпечним, – підкреслила Тетяна Амосова.
 
джерело: сайт ОДА

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool