На території Кіровоградщини вилучено 1,5 тонни наркотичних та психотропних речовин

Грудень 01, 2017 | Новини | Переглядів: 897 | Коментарі: 0

Сьогодні під керівництвом заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Світлани Лобанової відбулося засідання координаційної ради з питань профілактики наркоманії та протидії злочинності, пов’язаної із незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.

Виконуюча обов’язки головного лікаря Кіровоградського обласного наркологічного диспансеру Зоя Сігіда поінформувала про заходи, що вживаються в області у напрямку профілактики наркоманії.

За її словами, від початку цього року в наркологічних підрозділах лікувально-профілактичних закладів області під диспансерним наглядом перебуває 22,7 тис. осіб. З них, більше 15 тис. є особами з синдромом залежності, 2,5 тис. наркотично залежні, та 170 осіб є споживачами інших психоактивних речовин.

Виконуюча обов’язки головного лікаря Кіровоградського обласного наркологічного диспансеру зауважила, що за статистичними даними на Кіровоградщині на 10 тис. чоловік припадає 236 осіб, які є залежними від наркотичних та психотропних речовин. Це значно вищий показник, ніж по Україні (163 на 10 тис. чоловік).

Зоя Сігіда відзначила, що в області проводиться системна робота щодо виявлення, обстеження та обліку осіб, які є споживачами наркотичних засобів та інших психоактивних речовин. Так, від початку року обласним наркологічним диспансером проведено 11,3 тис. обов’язкових профілактичних наркологічних оглядів. Із них щодо керування автотранспортом – більше 1,5 тис. оглядів, володіння зброєю – майже 2 тис. оглядів, по інших випадках – майже 7,8 тис. оглядів. Також, налагоджено ефективну взаємодію медичних установ із споживачами наркотичних та психотропних речовин, що спрямована на мотивування їх до зміни способу життя. Спільно з правоохоронними органами регулярно звіряються наявні обліки споживачів наркотиків та хворих на наркоманію, здійснюється системний контроль за ними.

У свою чергу, заступник начальника управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в області Сергій Хижняк повідомив, що протягом 10 місяців поточного року у рамках протидії наркозлочинності правоохоронцями було викрито 355 осіб, які вчинили правопорушення у сфері незаконного обігу наркотичних та психотропних речовин. Наразі, до кримінальної відповідальності притягнуто 54 особи. По інших особах, яким пред’явлено підозру у вчинені злочину, тривають слідчі дії.

Посадовець також повідомив, що у цьому році на Кіровоградщині виявлено 81 незаконний посів опійного маку та конопель – у загальній кількості 47,4 тис. рослин. Загалом, із незаконного обігу правоохоронцями вилучено більше 1,5 тонн наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів. Окрім того, викрито та знешкоджено міжрегіональний канал, яким на територію області доправлялися наркотичні речовини та припинено діяльність організованого наркоугруповання.

Члени координаційної ради також обговорили питання щодо профілактики наркоманії та протидії злочинності, пов’язаної із незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів у містах Світловодську та Кропивницькому, а також заслухали інформацію про результати діяльності Міжнародної антинаркотичної асоціації у місті Кропивницькому.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool