На сьогоднішній день середня пенсія по області складає 1067 гривень

Жовтень 04, 2011 | Новини | Переглядів: 1388 | Коментарі: 3

Про це під час  прес-конференції, присвяченої реформуванню пенсійної системи в Україні та пенсійному забезпеченню пільгових категорій населення, повідомила начальник головного управління Пенсійного фонду України в області Людмила Поліщук.


Як повідомила Людмила Поліщук, за 9 місяців поточного року на виплати пенсій було профінансовано 3,2 млрд. грн., що у порівнянні з минулим роком більше на 244 млн. грн.
При цьому, середній розмір пенсії по області збільшився і станом на 1 жовтня нинішнього року склав 1067 гривень. Для категорій військових пенсіонерів середній розмір пенсії зріс до 1678 гривень.
– Жодного разу протягом поточного року не були порушені строки з фінансування пенсій. Не буде виключенням і жовтень. На сьогодні, у необхідному обсязі профінансовано усі поштові відділення та банківські установи області для безперебійної виплати пенсій. Вже з 4-го числа цього місяця розпочнеться виплатний період, – відзначила начальник головного управління Пенсійного фонду України в області.
Також Людмила Поліщук торкнулася питання реформування пенсійної системи. З 1 жовтня нинішнього року набрав чинності Закон України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи».
Законом передбачено збільшення пенсійного віку для жінок до 60-ти років. Це збільшення здійснюватиметься поступово, протягом 10 років, до 2021 року. Збільшення пенсійного віку стосується всіх жінок, незалежно від того, за яким Законом їм призначатиметься пенсія.
Крім того, жінкам, які народилися у період до 31 грудня 1961 року, після виходу на пенсію, основний розмір пенсії буде збільшений на 2,5 % за кожні 6 місяців більш пізнього виходу на пенсію. Відлік починатиметься з 55 років до досягнення 60 років.
Як зазначила Людмила Поліщук, до 1 січня 2015 року право виходу на пенсію за віком у 55 років матимуть жінки за умов звільнення з роботи та наявності страхового стажу – 30 років. У цьому випадку розмір їхньої пенсії зменшуватиметься на 0,5% за кожний повний чи неповний місяць дострокового виходу на пенсію.
Одразу на десять років підвищується нормативна тривалість стажу для призначення пенсії: з 20 до 30 років – для жінок, та з 25 до 35 років – для чоловіків. Але лише для «нових пенсіонерів». Для тих, кому пенсія була призначена до 1 жовтня нинішнього року, нормативна тривалість страхового стажу залишиться колишньою – 20 років для жінок та відповідно 25 років для чоловіків.
Також підвищена мінімальна тривалість страхового стажу для виходу на пенсію за віком – з 5 до 15 років. Якщо пенсіонер не заробив мінімальний стаж, він матиме право претендувати лише на соціальну допомогу.
– Для обчислення пенсії застосовуватиметься середня заробітна плата за 3 календарні роки, що передуватимуть року звернення за призначенням пенсії, – підкреслила Людмила Поліщук.

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool