На скільки зросли ціни в Кіровоградській області

Квітень 14, 2017 | Новини | Переглядів: 975 | Коментарі: 0

Індекс споживчих цін в області у січні–березні 2017р. становив 104,3% (в Україні – 103,9%).

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 4,5%. Найбільше (на 21,1%) подорожчали овочі. На 12,5–1,7% зросли ціни на фрукти, хліб, масло, кондитерські вироби з цукру, маргарин, сири, цукор, сметану, кондитерські вироби з борошна, продукти переробки зернових, макаронні вироби, морозиво, інші продукти харчування, молоко, рибу та продукти з риби, м’ясо та м’ясопродукти, рис, кисломолочну продукцію, олію соняшникову. Водночас суттєво (на 27,5%) знизились ціни на яйця; на 4,1–2,7% подешевшали сало, олія оливкова, шоколад.

Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби зросли на 4,3%, у т.ч. тютюнові вироби – на 9,5%, алкогольні напої – на 1,1%.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 6,6% відбулося за рахунок підвищення тарифів
на утримання будинків та прибудинкових територій на 31,2% та електроенергію – на 28,1%.
Підвищення цін на транспорт у цілому на 7,4% відбулося
в основному за рахунок подорожчання проїзду в автодорожньому транспорті на 17,9%, палива та мастил – на 4,5%, автомобілів – на 3,9%. Разом з цим на 7,5% знизились ціни на пасажирські перевезення залізничним транспортом.
Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 3,1%, насамперед спричинено підвищенням цін на амбулаторні послуги на 10,8%. Крім того на 2,5% зросли ціни на фармацевтичну продукцію.
Послуги освіти подорожчали на 0,9% головним чином за рахунок підвищення плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 6,7%.
Ціни у сфері відпочинку та культури зросли на 1,9% в основному через подорожчання послуг кабельного телебачення на 15%, газет – на 12,8%, туристичних послуг – на 4,7%.

Головне управління статистики у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool