На ремонт і утримання доріг Кіровоградщини затверджено субвенцію у сумі понад 381 мільйон гривень

Червень 19, 2018 | Новини | Переглядів: 813 | Коментарі: 0

З початку 2018 року обласна державна адміністрація набула повноважень щодо управління автомобільними дорогами загального користування місцевого значення. Про це йшлося на апаратній нараді голови ОДА Сергія Кузьменка.

За інформацією директора департаменту інфраструктури та промисловості ОДА Олександра Корнюші, у січні цього року, згідно з актами прийому-передачі об’єктів, 591 дорога місцевого значення прийнята розпорядженням голови ОДА на баланс департаменту і розпочався процес формування у його складі штату управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

На сьогодні в зазначеному управлінні працює 9 осіб. У їхніх повноваженнях – організація будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення відповідно до державних будівельних норм і стандартів та переліків об’єктів і обсягів бюджетних коштів, передбачених місцевими бюджетами.

Як повідомив посадовець, в обласному бюджеті на 2018 рік затверджена субвенція на ремонт і утримання місцевих і комунальних доріг в населених пунктах в обсязі 381 млн. 647 тис. 300 грн. Субвенція розподілена наступним чином: виготовлення проектно-кошторисної документації – 2 млн.грн.; поточний середній ремонт автодоріг загального користування місцевого значення – 227 млн. 39 тис. 800 грн.; поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автодоріг місцевого значення – 76 млн. 608 тис. 200 грн.; капітальний ремонт вулиць і доріг комунальної власності – 75 млн. 999 тис. 300 грн.

Увесь вищевказаний фінансовий ресурс розподілено між районами залежно від протяжності місцевих вулиць на території. У підсумку, до переліку доріг, які будуть ремонтуватися, увійшло 88 доріг місцевого значення та 13 вулиць комунальної власності. Цей перелік та видатки по всіх напрямках погоджений Державним агентством автомобільних доріг України (Укравтодором). 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool