На природі будьте особливо обережні з вогнем

Травень 03, 2011 | Новини | Переглядів: 2330 | Коментарі: 0

На травневі свята суттєвий відсоток жителів області вирушає «на природу». У лісі чи на галявині розкладається вогнище, готуються шашлики і життя навколо вирує. У такі періоди частішають випадки пожеж. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі МНС Кіровоградської області.

Зважте, що причина таких загорань – необережно кинутий недопалок, непогашений сірникчи забуте попелище. Кинув і пішов далі. А за мить там вже палає. І як виміряти шкоду, завдану довкіллю? Адже у таких пожежах згорає сміття, яке при цьому виділяє масу шкідливих речовин, що ніяк не покращує якість повітря, яким ми дихаємо, знищуються зелені насадження. Та і виїзд пожежного підрозділу – справа недешева. Окрім того, стихія вогню завжди непередбачувана. І де гарантія, що такі, начебто нестрашні, пожежі не перекинуться на наші будівлі, парки, ліси. 

Тож, шановні друзі, перебуваючи на відпочинку за містом, або пораючись на городах та присадибних ділянках, дотримуйтесь правил пожежної безпеки! Ніколи не підпалюйте суху траву. Не кидайте непогашені сірники або цигарки. Перш ніж розпалити багаття, розчистіть місце під нього від сухої трави в радіусі одного метра. Не залишайте вогнище, доки не переконаєтеся, що воно повністю згасло. Рештки краще залити водою або присипати землею. Якщо ви помітили невелике загорання трави, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум’я. Якщо пожежа досить сильна і ви не можете загасити її самотужки, зателефонуйте до служби порятунку за телефоном “101”.

Будьмо відповідальними та спільними зусиллями оберігатимемо довкілля!


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool