На озброєння Збройних Сил України прийнято зразок високоточної зброї (фото)

Грудень 18, 2012 | Новини | Переглядів: 1797 | Коментарі: 0

Наказом Міністра оборони України Дмитра Саламатіна 6 грудня 2012 року на озброєння Збройних Сил України прийнято керований артилерійський постріл “Квітник” калібру 152 міліметра.

– Збройні Сили України вперше за свою історію отримали високоточний боєприпас, а наша держава приєдналась до країн-розробників та виробників елітного наукоємного та високотехнологічного озброєння, – прокоментував Міністр оборони України Дмитро Саламатін.
За його словами, цій події передувала кропітка робота фахівців вітчизняного оборонно-промислового комплексу та випробування пострілу військовими в цьому році на полігонах оборонного відомства, які показали блискучі результати, в тому числі і під час широкомасштабних військових навчань “Перспектива – 2012”.
Розробником та виробником пострілу стало Державне підприємство Науково-виробничий комплекс “Прогрес”.
На відміну від звичайних боєприпасів з осколочно-фугасною бойовою частиною, ефективних тільки при стрільбі по площах, постріл “Квітник” забезпечує вибіркове ураження цілей з першого пострілу.
Також постріл “Квітник” має бойові можливості, подібні до іноземних зразків, але за низкою своїх характеристик перевищує їх. Так, при меншій масі та довжині вітчизняний снаряд має більш потужну бойову частину і, як наслідок, більші можливості з ураження цілей.
Довідка. Для ствольної артилерії на сучасному етапі її розвитку ключовою умовою є підвищення точності стрільби. Наразі лише провідні країни світу, зокрема, Сполучені Штати Америки та Російська Федерація, мають на озброєнні керовані високоточні артилерійські боєприпаси власної розробки та виробництва.

На озброєння Збройних Сил України прийнято зразок високоточної зброї (фото)

На озброєння Збройних Сил України прийнято зразок високоточної зброї (фото)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool