На Одеській залізниці зафіксовано зменшення випадків травмування громадян

Лютий 08, 2016 | Новини | Переглядів: 544 | Коментарі: 0

На Одеській залізниці за 2015 рік зменшилась кількість випадків травмування сторонніх громадян залізничним транспортом.

У порівнянні з аналогічним періодом 2014 року сталося на 7 випадків травмування менше (97 випадків проти 104 – у 2014 році), а число травм зі смертельним наслідком зменшено до 57 з 62 відповідно. Однак збільшилась кількість травмування дітей віком до 16 років – до 8 випадків проти 4 у 2014.

Встановлено, що найчастіше випадки травмування трапляються внаслідок порушення потерпілими Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України. Громадяни, нехтуючи власним життям і здоров’ям, переходять залізничні колії у невстановлених місцях, не впевнившись у відсутності рухомого складу; ігнорують світлові та звукові сигнали, що подаються з локомотива; не звертають уваги на оголошення по гучномовному зв'язку про прибуття/відправлення поїзда та проведення маневрової роботи на станції тощо. З 97 випадків невиробничого травматизму 64 випадки сталися, коли людина знаходилась на колії та не реагувала на сигнали поїздів, при цьому смертельно травмовано 38 осіб.

З метою покращення профілактичної роботи з попередження випадків невиробничого травматизму було виконано низку додаткових заходів. У тому числі було відремонтовано огорожі території залізничних колій Кіровського парку станцій Помічна, Кіровоград. Також залізничники обладнали та привели у відповідність до нормативів огорожі в парках станцій: Миколаїв, Миколаїв-Вантажний, Херсон, Херсон-Порт, Каховка, Снігурівка. Було відремонтовано залізобетонні опори пішохідного мосту через колії по станції Долинська. Для наочного інформування про небезпеку знаходження на залізничних коліях додатково були встановлені попереджувальні знаки в кількості 290 шт. Крім того, було розроблено і направлено на станції і вокзали «Пам’ятку безпеки при знаходженні на залізничних коліях», яку залізничники роздавали громадянам на перонах станцій та пасажирам при придбанні квитків у касах. Залізничники поновили попереджувальні знаки електробезпеки.
На Одеській залізниці восени провели місячник профілактично-роз’яснювальної роботи щодо профілактики невиробничого травматизму на залізничному транспорті серед учнів шкіл, ліцеїв та коледжів, студентів вищих навчальних закладів, що розташовані, у першу чергу, в районах прилеглих до залізничних колій. При проведенні цього заходу було охоплено 974 учбових заклади, в яких проведено 1 тис. 286 лекцій і продемонстровано 923 відеофільми. У заході взяли участь понад 60 тис. слухачів. Також видано 41 статтю в місцевих засобах масової інформації, проведено 11 виступів на радіо, 1 на телебаченні, видано 16,5 тис. плакатів та пам’яток.
Залізничники наголошують, що тільки уважність та неухильне дотримання правил безпеки на залізничному транспортів допоможе громадянам уникнути травм, зберегти здоров’я та життя.

Прес-центр Одеської залізниці
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool