На Одеській залізниці за перше півріччя 2013 року оформлено майже 270 тис. дітей

Липень 20, 2013 | Новини | Переглядів: 824 | Коментарі: 0

Протягом шести місяців поточного року по Одеській залізниці для проїзду у поїздах дальнього та приміського сполучення оформлено майже 270 тис. «маленьких» пасажирів

У квиткових касах залізниці для перевезення залізничним транспортом у напрямках «туди» й «зворотно» було оформлено більше 730 організованих груп дітей на 22 тис. місць, що відповідає показникам минулого року.
На підставі постанови Кабінету Міністрів України від 28.07.2004 №976 «Про встановлення пільгового тарифу на перевезення дітей залізничним транспортом» дітям віком від 6 до 14 років при проїзді залізничним транспортом надається знижка 25 % від вартості проїзду. В цілому по залізниці у дальньому сполученні оформлено 125,5 тис. дітей віком від 6 до 14 років., а у приміському сполученні – 130,9 тис.
Відповідно до «Правил перевезень пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом» з 2011 року при перевезенні дітей є обов’язковою наявність оригіналу документа, що підтверджує вік дитини. Однак, враховуючи численні прохання організаторів поїздок та батьків, адміністрація залізничного транспорту України пішла назустріч і дозволила перевезення дітей в групах на оздоровлення у літній період (до 30.08.2013 включно) за нотаріально завіреними ксерокопіями свідоцтва про народження.
Особливу увагу на Одеській залізниці приділяють перевезенню пільгових категорій пасажирів. У поїздах дальнього та приміського сполучення за 6 місяців поточного року було перевезено 4,7 тис. дітей-сиріт та понад 5 тис. дітей-інвалідів.
Нагадаємо, що питання забезпечення належного рівня безпеки дітей під час користування залізничним транспортом знаходиться на особливому контролі. Надання допомоги групам дітей при посадці та висадці з поїзда на вокзалах та станціях є обов’язковими для всіх працівників залізниці.
Для зручності маленьких пасажирів та їх супроводжуючих на пасажирському вокзалі Одеса-Головна розроблено технологію, яка забезпечує належну організацію безпечної посадки/висадки організованих груп дітей, їх супроводження територією вокзалу та комфортне перебування у спеціально виділеному залі очікування, де одночасно можна розмістити понад півтори сотні дітей.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool