На Одеській залізниці відбулися навчання з пожежної безпеки

Вересень 23, 2015 | Новини | Переглядів: 810 | Коментарі: 0

За поточний рік на Одеській залізниці зафіксовано 8 випадків пожеж, що спричинили підприємству понад 30 тис. грн прямих збитків.

Всього на залізниці дислокуються 8 пожежних поїздів, а один пожежний поїзд може замінити 50 пожежних машин. Ці поїзди утримуються у технічно справному стані та знаходяться у бойовому розрахунку. Про це повідомив заступник начальника служби відомчої воєнізованої охорони – головний інспектор з пожежного нагляду Олександр Кварталов у ході профілактичного навчання з пожежної безпеки для залізничників, яке відбулося 21 вересня 2015 року на внутрішньому подвір’ї управління Одеської залізниці.

Захід містив теоретичну та оглядову частини. У ході теоретичної частини Олександр Кварталов окреслив загальний стан з пожежної безпеки за поточний рік на залізниці та поінформував присутніх про дії працівників управління у разі виникнення пожежі. Представникам служб, відповідальним за пожежну безпеку, стало відомо як працюють системи сповіщення, важливість наявності схем евакуації з приміщення тощо.

За його словами пожежні вимагають суворого дотримання Правил пожежної безпеки у структурних підрозділах Одеської залізниці, адже від цього залежить безпека і життя працівників, цілісність майна та рухомого складу залізниці. При невиконанні даних вимог експлуатація об’єкта може бути призупинена і накладено адміністративне стягнення на його керівника. Крім цього, пожежні регулярно проводять перевірки протипожежного стану тягового, моторвагонного рухомого складу та вагонів пасажирських поїздів, здійснюється контроль за дотриманням норм і вимог пожежної безпеки при застосуванні матеріалів у будівництві чи капітальному ремонті пасажирських вагонів і локомотивів.

В свою чергу заступник начальника Одеського загону з пожежного надзору Олексій Обертинський поінформував присутніх про особливості користування вогнегасниками різних типів, для яких видів загоряння їх слід застосовувати та продемонстрував присутнім як вони працюють.

Підводячи підсумки занять, Олександр Кварталов нагадав залізничникам, що необхідно робити усе можливе, щоб не припустити виникнення пожежі, адже практично усюди і завжди у наявності є дві з трьох умов для виникнення пожежі: легкозаймисті речовини і кисень, тому залізничникам слід бути пильними.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool