На Одеській залізниці дислокується 8 пожежних поїздів

Вересень 23, 2013 | Новини | Переглядів: 970 | Коментарі: 0

День рятівника на Одеській залізниці нещодавно відзначили працівники, робота яких полягає у захисті рухомого складу та майна залізниці від пожеж та їх ліквідації.

Завдяки активній пожежно-профілактичній роботі та проведенню регулярних перевірок структурних підрозділів залізниці за вісім місяців поточного року Одеській залізниці збитків від пожеж не нанесено. Однак підрозділам пожежних поїздів довелося двічі ліквідовувати випадки задимлення сірки в закордонних вантажних вагонах. Перший випадок стався у лютому поточного року на перегоні Куліндорово – Одеса-Східна та на одній з колій сортувального парку станції Знам’янка. Задимлення ліквідовано особовим складом пожежних поїздів станцій Одеса-Cортувальна та Знам’янка.
На Одеській залізниці дислокується 8 пожежних поїздів, які утримуються у технічно справному стані та знаходяться у бойовому розрахунку. Протягом поточного року особовий склад пожежних поїздів понад три десятки разів виїжджав на ліквідації наслідків загоряння та надзвичайних ситуацій, на спільні практичні заняття з підрозділами Головного управління ДСНС. Працівники пожежних підрозділів брали участь у гасінні пожеж поза смугою відведення залізниці поблизу об’єктів залізничного транспорту, що територіально розташовані у межах Миколаївської, Одеської, Кіровоградської областей.
За словами заступника начальника служби – головного інспектора з пожежного нагляду залізниці служби відомчої воєнізованої охорони Олександра Кварталова пожежники під час пожежно-технічного обстеження вимагають суворого дотримання Правил пожежної безпеки у структурних підрозділах Одеської залізниці, адже від цього залежить безпека і життя працівників, цілісність майна та рухомого складу залізниці. При невиконанні даних вимог експлуатація об’єкта може бути призупинена і накладено адміністративне стягнення на його керівника.
Крім цього, проводяться перевірки протипожежного стану тягового, моторвагонного рухомого складу та вагонів пасажирських поїздів, здійснюється контроль за дотриманням норм і вимог пожежної безпеки при застосуванні матеріалів у будівництві чи капітальному ремонті пасажирських вагонів і локомотивів.
З нагоди професійного свята за сумлінну працю та високий професіоналізм керівництво магістралі нагородило кращих працівників Одеської залізниці. Пожежна безпека залізниці знаходиться під неухильним наглядом працівників відомчої пожежної охорони.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool