На Київщині запрацювала мобільна жіноча консультація

Березень 07, 2013 | Новини | Переглядів: 965 | Коментарі: 0

У Василькові запрацював пересувний медичний комплекс «Мобільна жіноча консультація» для діагностики онкозахворювань

. У церемонії презентації комплексу взяли участь перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова, голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк, перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Качур.

«Проект «Мобільна жіноча консультація» має суттєво допомогти лікарю первинної ланки. Цей проект є прикладом відповідального ставлення до вирішення проблем охорони здоров'я з боку фонду Рината Ахметова», - зазначила Ірина Акімова.

У свою чергу Анатолій Присяжнюк зазначив, що робота мобільної жіночої консультації із залученням досвідчених фахівців надзвичайно цінна ініціатива, покликана покращувати здоров'я населення Київщини. Особливо це актуально з огляду на те, що Київська область – регіон, який найбільше постраждав внаслідок Чорнобильської катастрофи.

«Кількість зареєстрованих випадків захворювання на злоякісні утворення в області торік склала 350 на 100 тисяч населення. В той же час завдяки активній роботі як онкологічної служби, так і первинної ланки медичної допомоги вдається уповільнити темпи зростання онкологічної захворюваності, і область у 2012 році зайняла 16 місце серед регіонів України за рівнем захворюваності на ці недуги, - сказав Анатолій Присяжнюк. - Ми вдячні за надану можливість для жіночого населення області пройти висококваліфіковане обстеження та готові до подальшої продуктивної співпраці в цьому напрямку».

Комплекс «Мобільна жіноча консультація» створений на базі 18-метрового трейлера, вартість якого становить близько 4,3 млн. грн. Обстеження в ньому можуть пройти всі бажаючі безкоштовно, прийом ведуть лікарі Національного інституту раку. Після завершення роботи у Київській області комплекс працюватиме в інших регіонах України.

КИЇВСЬКА ОДА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool