На кіровоградських пляжах рятувальники агітували людей не заходити у воду напідпитку

Липень 29, 2011 | Новини | Переглядів: 1416 | Коментарі: 0

Останнім часом мало не щодня, особливо у вихідні дні, у оперативних зведеннях обласного управління МНС з’являються повідомлення про загибель людей на водоймах.

Семеро чоловіків та одна жінка поповнили сумний список потопельників за останній тиждень. Загалом, з початку року внаслідок необережного поводження на воді загинули 46 людей, троє з них - діти. Для порівняння за аналогічний період минулого року потонуло 49 людей, шестеро з них діти.
Аби запобігти випадкам загибелі людей на воді, інспекторами цивільного захисту, працівниками центра пропаганди УМНС, журналістами та представниками аварійно-рятувальної служби оперативного реагування на водних об’єктах проводяться спільні рейдові перевірки місць масового відпочинку громадян біля водойм. На сьогодні на Кіровоградщині лише 30 місць масового відпочинку людей на воді відповідають вимогам Правил охорони життя людей на водних об’єктах України. І жодного - у обласному центрі. Тож купатися на міських пляжах офіційно заборонено. Тому під час рейдових перевірок основну увагу приділили спілкуванню з відпочивальниками на тему безпеки на водоймах. Адже в умовах, які склалися, саме знання правил безпеки та суворе їх дотримання – єдина можливість не допустити біди.
Напередодні вихідних не зайве буде нагадати основні правила безпеки:
Відпочинок на воді повинен бути тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях. Якщо ви відпочиваєте разом з дітьми, постійно контролюйте їх у воді.
Не заходьте у воду напідпитку: майже 80% загиблих на воді були у стані алкогольного сп’яніння.
Уникайте води зі швидкою течією.
Якщо ви не вмієте плавати або не впевнені у власних силах, не запливайте далеко від берега на надувних плавзасобах, адже вони у будь-яку хвилину можуть вас підвести.
Ніколи не плавайте наодинці, купаючись у незнайомому місці, не пірнайте з берега.
Дотримання цих нескладних правил поведінки забезпечить вам приємний відпочинок без трагічних наслідків.


ІНФОРМУЄ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool