На Кіровоградщині з`явився соціальний патруль (фото)

Грудень 31, 2012 | Новини | Переглядів: 1121 | Коментарі: 0

За дорученням віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула на період Новорічних і Різдвяних свят, з 30 грудня по 8 січня, у державі запроваджується соціальний патруль, завданням якого є запобігти людським жертвам, а саме: звести до мінімуму кількість постраждалих у результаті переохолодження.

Контролювати діяльність патрулів буде оперативний штаб з координації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади для оперативного реагування на надзвичайні події, пов’язані з несприятливими погодними умовами, на чолі з керівником Державної служби з надзвичайних ситуацій генерал-лейтенантом служби цивільного захисту Михайлом Болотських.
На Кіровоградщині такі групи діятимуть в обласному центрі та містах обласного підпорядкування - Знам’янці, Олександрії та Світловодську. До складу патруля обов’язково увійдуть працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, правоохоронці, соціальні працівники і лікарі швидкої, а також представники Товариства Червоного Хреста та інших громадських організацій. Саме на базі станцій швидкої допомоги і чергуватимуть згадані оперативні групи. Проте викликати їх можна буде за усіма телефонами першої допомоги: 101, 102, 103. Тож не будьте байдужими, не проходьте повз людину, для якої ви, можливо, є останнім шансом вижити – обов’язково повідомляйте про такі випадки за телефонами екстреної допомоги.
Соціальний патруль вестиме цілодобове спостереження за попередньо розробленими маршрутами, до яких, у першу чергу, увійдуть місця масового скупчення осіб без постійного місця проживання, оскільки саме вони становлять групу ризику.
Вже за перший день чергування патруля було зафіксовано 4 випадки надання допомоги постраждалим: 3-х доставлено до лікувальних закладів Кіровограда та ще одну людину - до мобільного пункту обігріву, які, до речі, створені та функціонують з тією ж метою – запобігти обмороженням - в усіх районах області та Кіровограді.

На Кіровоградщині з`явився соціальний патруль (фото)

На Кіровоградщині з`явився соціальний патруль (фото)

На Кіровоградщині з`явився соціальний патруль (фото)

На Кіровоградщині з`явився соціальний патруль (фото)

На Кіровоградщині з`явився соціальний патруль (фото)

Прес-служба ТУ МНС в області

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool