На Кіровоградщині зросли ціни на м’ясо та м’ясопродукти

Жовтень 13, 2017 | Новини | Переглядів: 922 | Коментарі: 0

Індекс споживчих цін в області у січні–вересні 2017р. становив 110,4% (в Україні – 110,2%).

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 13,5%. Найбільше подорожчали фрукти (в 1,5 раза). На 27,3–3,4% зросли ціни на м’ясо та м’ясопродукти, сало, овочі, хліб, рис, масло, харчовий лід і морозиво, маргарин, кондитерські вироби з борошна, сметану, макаронні вироби, сири, кисломолочну продукцію, інші продукти харчування, цукор, молоко, олію соняшникову, кондитерські вироби з цукру, безалкогольні напої. Водночас суттєво (на 16,2%) знизились ціни на яйця; крім того подешевшали продукти переробки зернових (на 6,4%).

Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби зросли на 18,1%, у т.ч. тютюнові вироби – на 34%, алкогольні напої – на 8,3%.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 10,9% відбулося за рахунок підвищення тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій в 1,8 раза, електроенергію – на 28,1%, каналізацію – на 27,2%, водопостачання – на 14,5%.
Підвищення цін на транспорт у цілому на 10,7% відбулося в основному за рахунок подорожчання транспортних послуг на 18,9%, а також палива та мастил – на 9,3%, автомобілів – на 5,1%.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 5,3%, насамперед спричинено підвищенням цін на амбулаторні послуги на 14,2%. Крім того на 4,6% зросли ціни на фармацевтичну продукцію.
У сфері зв’язку ціни зросли на 5,9%, що пов’язано з подорожчанням поштових послуг в 1,7 раза та мобільного зв’язку – на 11,3%.

Послуги освіти стали дорожчими на 17,8%, при цьому навчання
в закладах вищої освіти – на 19,8%, середньої – на 12,7%, плата за утримання дітей у дошкільних закладах – на 6,7%.

Головне управління статистики у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool