На Кіровоградщині зосереджують увагу на дотриманні правил безпеки суб'єктів господарювання

Липень 31, 2018 | Новини | Переглядів: 835 | Коментарі: 0

Надворі спека. Підвищена температура і значна випаровуваність може спричинити нещасні випадки під час проведення газонебезпечних робіт у замкненому просторі – колодязях , шурфах, траншеях, котлованах, бункерах, камерах, колекторах.

Це питання розглянуто на засіданні обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка за участю представників Держпраці в області та, в режимі онлайн, органів місцевого самоврядування, голів райдержадміністрацій, підприємств житлово – комунальної сфери.

Перший заступник начальника Управління Держпраці в області Віталій Заніздра доповів про те, що У І півріччі 2018 року на підприємствах житлово-комунального господарства нещасних випадків зі смертельним наслідком не зафіксовано. Проте, раніше неодноразово траплялися смертельні випадки при виконанні робіт водопровідно-каналізаційного характеру внаслідок травм та отруєнь шкідливим газами. Приміром, у 2016 році у приміщенні каналізаційно-насосної станції на комунальному водопровідно – каналізаційному підприємстві «Водограй» у смт. Власівці поблизу Світловодська було виявлено двох машиністів - чоловіка та жінку. Після підняття на поверхню у чоловіка констатували смерть, жінка у тяжкому стані була відправлена до Світловодської центральної районної лікарні, де наступного дня померла.

Фахівці Управління здійснили перевірки близько 80 відсотків комунальних підприємств області. Найтиповіші порушення з охорони праці - це невідповідність вимогам безпеки насосних станцій, відсутність у приміщеннях припливно – витяжної вентиляції, відсутність декларацій на виконання робіт підвищеної небезпеки, дозволів на виконання робіт та на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки, незабезпечення спецодягом, засобами індивідуального захисту тощо.

Віталій Заніздра підкреслив, що виконуючи всі організаційні та технічні заходи, передбачені «Правилами техніки безпеки при експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених міст» (НПАОП 41.0-1.01-79) та вимоги безпеки інших нормативних актів з охорони праці, можна мінімізувати ризики виникнення нещасних випадків під час робіт у замкнених просторах.

Рада БЖД вирішила доручити головам райдержадміністрацій та органам місцевого самоврядування провести роботу з керівниками підприємств житлово – комунального господарства щодо виконання вимог нормативно – правових актів з охорони праці та передбачити у місцевих бюджетах на 2019 рік фінансування заходів з метою приведення у належний технічний стан систем водопостачання та водовідведення.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool