На Кіровоградщині знищено 31 боєприпас часів війни

Лютий 25, 2013 | Новини | Переглядів: 897 | Коментарі: 0

Двоє жителів селища Нова Прага Олександрійського району під час пошуків металобрухту знайшли на покинутій фермі боєприпаси часів війни. Чоловіки користувалися саморобним міношукачем і, почувши сигнал, почали розкопувати землю. Там вони і виявили 5 боєприпасів та одразу повідомили про знахідку за номером «101».

На місце події прибули фахівці служби цивільного захисту та міліції, які виставили охорону. Іржаві боєприпаси і справді виявилися 76 мм бойовими снарядами періоду Великої Вітчизняної війни. Обстеживши територію міношукачами, спеціалісти групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення вилучили з грунту решту боєприпасів. Всього на місці події було вилучено 31 застарілий артилерійський снаряд. Зброю знищили на спеціальному майданчику.
Вчинок олександрійських шукачів металу скоріше виключення, аніж правило у подібних ситуаціях. Зазвичай «мисливці за брухтом» вибухонебезпечні предмети залишають на місці знахідки, але це вкрай неправильно, адже можуть постраждати неповинні люди. Тож, у випадку виявлення боєприпасу не чіпайте його та одразу телефонуйте за номером «101», а також позначте місце знахідки. Пам’ятайте, що з часом ця зброя стає ще більш небезпечною та становить загрозу для людей.
Прес-служба Управління ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool