На Кіровоградщині значно зменшено кількість перевірок малого та середнього бізнесу

Жовтень 22, 2013 | Новини | Переглядів: 869 | Коментарі: 0

З початку року фахівцями органів доходів і зборів у Кіровоградській області проведено лише 19 фактичних перевірок суб’єктів малого бізнесу.

Порівняно з січнем-вереснем 2012 року їх кількість зменшилась у 1,5 рази.
Також, порівняно з аналогічним періодом 2012 року, майже в 2 рази зменшилась кількість фактичних перевірок суб’єктів, що відносяться до категорії середнього бізнесу. Так, за 2012 рік проведено 146 фактичних перевірок, а за 2013 – лише 73 перевірки.
„Постійне зменшення кількості фактичних перевірок відбувається за рахунок того, що територіальними органами Міндоходів перевіряються лише ті суб’єкти господарювання, відносно яких надходять скарги споживачів або органів влади щодо порушень порядку проведення розрахунків. А також завдяки ретельному аналізу господарської діяльності підприємств, приватних підприємців та відбору до перевірок найбільш ризикових суб’єктів господарювання. Тобто, перевіряються лише ті суб’єкти господарювання, метою яких є ухилення від оподаткування. Як наслідок, до таких „несумлінних” платників податків застосовуються штрафні (фінансові) санкції”, – зазначив заступник начальника ГУ Міндоходів у Кіровоградській області Олександр Підлісний.
Нагадуємо, що під час проведення фактичних перевірок малого та середнього бізнесу перевіряється дотримання ними касової дисципліни, правильність розрахунків зі споживачами, наявність ліцензії та патентів.

Прес-служба ГУ Міндоходів у
Кіровоградській області

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool