На Кіровоградщині змінились постачальники природного газу та електроенергії

Грудень 20, 2018 | Новини | Переглядів: 1051 | Коментарі: 0

Під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка відбулась нарада за участі керівників галузевих структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій та виконкомів міських рад, ОТГ (в режимі он-лайн зв'язку), під час якої обговорено зміни, що відбулися в системі електропостачання та постачання природного газу в області. 

Так, за словами начальника відділу ПрАТ "Кіровоградобленерго" Дмитра Корнєєва, в результаті розділення підприємства, з 1 січня постачанням електроенергії займатиметься ТОВ "Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія". В той же час, "Кіровоградобленерго" залишається на ринку і відповідатиме за розподілення електричної енергії. 

Він пояснив, що в грудні за спожиту електроенергію громадянам необхідно розрахуватись з "Кіровоградобленерго".
"Для того, щоб у споживачів не виникало труднощів під час розрахунків, слід зафіксувати показники лічильника у перехідний період - 31 грудня та 1 січня. Показники можна повідомити як завжди в телефонному режимі, електронною поштою, на веб-сайті підприємства в особистому кабінеті, а також на гарячу лінію 0 800 501 148. Приймання даних про спожиту електроенергію продовжено до 8 січня", - зауважив Дмитро Корнєєв.

З нового року і в подальшому розрахунки за послуги проводитимуться з ТОВ "Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія". Директор нової компанії Олег Валентий повідомив, що усім споживачам розіслано бланки заяв про приєднання до розподільчих мереж, які слід підписати і направити до "Кіровоградобленерго". Разом з тим, оплативши рахунок, громадянин автоматично стає споживачем компанії. Квитанції з новими рахунками компанії населення отримає у лютому.

Постачання універсальної послуги буде здійснюватись по тарифу, що затверджено НКРЕ, для побутових і непобутових споживачів.
"Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія" видаватиме побутовим споживачам один рахунок на оплату, який буде включати вартість електроенергії та її транспортування. Вартість послуги при цьому залишається незмінною. Зберігаються також пільги і субсидії," – підкреслив Олег Валентий. "Ціна на універсальну послугу для побутових та юридичних споживачів різнитиметься. З тарифами можна ознайомитись на веб-сайті компанії".
За його словами, у 2019 році споживачами нової компанії додатково стануть близько 6 тисяч жителів області. Це мешканці Знам'янки та Власівки Світловодського району.

Як складатимуться відносини споживачів з новою "Газопостачальною компанією "Нафтогаз України" розповів заступник директора філії Сергій Дробко.

Він повідомив, що відповідно до урядової постанови №867 від 19 жовтня 2018 року постачальника природного газу на території Кіровоградської області було змінено. З 1 листопада поточного року обов’язки з постачання природного газу покладено на газопостачальну компанію "Нафтогаз України". З цієї ж дати змінена ціна на газ для населення і складає 8,55 грн. за кубометр газу. Як запевнив Сергій Дробко, жодних додаткових місцевих добавок до ціни не буде.

"Укладення договору відбувається шляхом підписання надісланої заяви або сплати нового рахунку за газ, який надійде від нової компанії у грудні", - пояснив він. "Тобто з 1 листопада 2018 року за природний газ необхідно розраховуватись з компанією "Нафтогаз України". Оплата за спожитий газ до цієї дати має надійти на рахунки колишнього постачальника".
Кошти, перераховані споживачем випадково на рахунок колишнього постачальника "Центргаз", будуть повернуті на картку громадянина після проведення звірки в абонвідділах.

"Для споживача нічого не змінилося. Як і раніше, кожен щомісяця отримуватиме платіжку на оплату послуг та надаватиме показники з 1 по 5 число на ті ж засоби комунікації. Крім цього, для зручності компанія додатково відкрила телефон гарячої лінії 0 800 215 515", - наголосив Сергій Дробко. Громадяни продовжують обслуговуватись в тих самих абонвідділах. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool