На Кіровоградщині зловмисники скоювали розбійні напади на людей похилого віку

Листопад 04, 2016 | Новини | Переглядів: 798 | Коментарі: 0

Двоє зловмисників рідні брати, 21 та 18 років, їх товаришу виповнилося 25. Наймолодшому на момент скоєння злочинів було лише 17.

Непрацюючі і малоосвічені громадяни задля матеріального збагачення били та катували пенсіонерів, вимагаючи у них гроші. У даний час доведено причетність зловмисників до 8 епізодів злочинної діяльності. За скоєне особам загрожує до 12 років ув’язнення.

Розбійні напади були вчиненні підозрюваними на території міста Олександрії та Олександрійського району протягом липня-серпня. Потерпілими стали місцеві жителі, віком від 67 до 91 року, – родини пенсіонерів та літні жінки, що мешкали самотньо.

До осель своїх жертв зловмисники, «озброївшись» ножами та прикривши обличчя масками, вривалися вночі. Для усіх потерпілих «візити» непроханих гостей мали тяжкі наслідки. Погрожуючи беззахисним пенсіонерам розправою та завдаючи їм тілесних ушкоджень, чоловіки отримували бажане – грошові заощадження.

Не гребували розбійники і мобільними телефонами потерпілих та іншим майном, зривали зі стареньких останні цінні речі – обручки і вироби зі срібла. В одному з помешкань знайшли нагороди, які теж забрали собі.
«На місцях скоєння злочинів поліцейські виявили сліди перебування зловмисників – відбитки пальців, взуття та навіть кров, яка залишилася від поранень розбитим склом. Це стало у нагоді оперативникам для встановлення кола осіб, які могли бути причетними до серії розбоїв. Двох із зловмисників працівники поліції затримали за місцем проживання, їх товариша – у сусідній області, де він переховувався у родичів.

У чоловіка поліцейські виявили крадені медалі, старовинні монети, а також маски, виготовлені з футболок, та рукавички. Вдалося вилучити мобільні телефони, телевізійний тюнер і деякі прикраси, що належали потерпілим. Чужі кошти та готівку, отриману від продажу інших ювелірних виробів, зловмисники розділили і витратили. У даний час усім трьом оголошено підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України», - розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.
За скоєне особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool