На Кіровоградщині зі складу викрали близько 20 тонн насіння соняшнику

Березень 30, 2015 | Новини | Переглядів: 819 | Коментарі: 0

Внаслідок злочину власникам завдано збитків на суму майже 200 тисяч гривень. За ці дії зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Про крадіжку зі складського приміщення агрофірми, яка сталася в ніч з 23 на 24 березня, правоохоронців повідомили її власники. На місці підприємці виявили розібраною цегляну стіну та зламаний замок на металевих воротях. З приміщення зникло все, що зберігалось.
Оскільки склад знаходився за межами населеного пункту на краю поля та ще й не охоронявся, зловмисникам безперешкодно вдалося завантажити насіння та непоміченими вивезти його у невідомому напрямку.
До пошуків крадіїв долучилися працівники Управління карного розшуку УМВС України в Кіровоградській області та Бобринецького районного відділу міліції. В результаті особи підозрюваних було встановлено. Ними виявилися шестеро непрацюючих місцевих жителів віком від 20 до 40 років. Троє з них пов’язані між собою родинними зв’язками, інші – добре знайомі, мешкали в одному селі.
За попередньою інформацією, ідея швидко збагатіти виникла у підозрюваних ще на початку весни. Наскільки вдалою може бути оборудка з продажу насіння і як організувати «процес» максимально швидко та без ризику, було вирішено вже в середині березня.
У визначений час крадії вночі прибули до складського приміщення на чотирьох автомобілях: мікроавтобусі з причепом та легковиках. Розібрана ділянка цегляної стіни ускладнювала процес завантаження. Тож зловмисники зламали замок на металевих дверях.
Аби вивезти все за одну ніч непроханим гостям довелося побувати на складі двічі. Крадене насіння у мішках склали на території іншого підприємства, площу якого завчасно орендували. Коли «справу» було закінчено, підозрювані вже затіяли перемовини з майбутніми покупцями. Угоді з продажу завадили правоохоронці.
- На слід крадіїв оперативників вивів залишений зловмисниками речовий доказ. Під час виїзду з будівлі водій одного з автомобілів випадково розбив фару і на місці лишилися уламки скла. Чоловік не помітив пошкодження і збагнув, що сталося лише тоді, коли до нього прийшли правоохоронці, – розповідає начальник Управління карного розшуку УМВС України в Кіровоградській області Костянтин Ванін.
По даному факту розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». За ці дії зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років. Крім того, вже доведено причетність підозрюваних ще до 5 епізодів злочинної діяльності – крадіжок на інших підприємствах, де особи працювали раніше. Звідти вони крали пально-мастильні матеріали та запчастини до сільськогосподарської техніки. Не виключено, що цей список виявиться більшим в рази.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool