На Кіровоградщині жінка «обмінювала» у пенсіонерів гроші на сувенірні банкноти

Березень 22, 2018 | Новини | Переглядів: 861 | Коментарі: 0

Від дій зловмисниці потерпіли двоє людей похилого віку. Ще одному чоловікові вдалося зберегти власні заощадження. З допомогою знайомого дідусь з’ясував, що ледве не став жертвою злочину. 

У ході розслідування поліцейські встановили, що 48-річна жителька одного з сіл Бобринецького району знайшла гаманець із сувенірною купюрою номіналом 100 доларів США. Скориставшись цим, вирішила обманним шляхом заволодіти чужими коштами. 

Перша спроба ошукати громадянина поважного віку завершилася для зловмисниці невдачею. Чоловік залишив у себе банкноту, щоб дізнатися курс валют та згодом розрахуватися. Тим часом звернувся до знайомого, який і повідомив пенсіонеру, що його намагаються обдурити.
Втім на цьому жінка не зупинилася. Під приводом повернення боргу жителю іншого села, запевнила 89-річного чоловіка, що гроші справжні. Пенсіонер повірив жінці і віддав їй решту з отриманої суми, позбувшись 2 тисяч гривень. Чужі заощадження зловмисниця у подальшому витратила на продукти харчування та алкоголь.

Іншу жительку району шахрайці вдалося ошукати вже за допомогою сувенірної банкноти номіналом 500 гривень, знайденої її співмешканцем. За аналогічною схемою, начебто бажаючи повернути борг, жінка видурила у потерпілої 250 гривень.
У даний час матеріали кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу, направлено на розгляд до суду. Підозрюваній особі загрожує покарання – до 3 років позбавлення волі.

Поліцейські звертаються до громадян із проханням виявляти пильність, особливо у питаннях, що стосуються грошових коштів – не довіряти свої заощадження малознайомим людям та не погоджуватися на будь-який обмін купюр за найменшої підозри щодо їх справжності.
У випадку, якщо ви стали жертвою шахраїв, терміново повідомте про це правоохоронців за телефоном «102».

Сектор комунікації
поліції Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool