На Кіровоградщині затримано підозрюваних у незаконній торгівлі амфетаміном та зброєю

Травень 18, 2011 | Новини | Переглядів: 1587 | Коментарі: 0

Працівниками УБОЗ УМВС України в Кіровоградській області за підозрою у збуті психотропних речовин та зброї затримано трьох учасників злочинного угруповання. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

Незаконну діяльність кіровоградців задокументовано у результаті проведення низки оперативних закупівель. Нічого не підозрюючи, зловмисники збули покупцям 2 пістолети, понад 50 набоїв до них та більше 40 грамів психотропних речовин.

Організатором незаконного бізнесу став 39-річний житель обласного центру. Допомагали кіровоградцю двоє спільників 34 та 32 років, наркозалежні місцеві жителі.

Чоловік купував психотропні речовини на території однієї із західних областей держави. У Кіровограді він розфасовував «товар» та збував самостійно або передавав для реалізації своїм помічникам, які продавали його наркозалежним.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання учасників злочинного угруповання працівники міліції виявили та вилучили близько 400 грамів амфетаміну та кошти, отримані від продажу психотропних речовин у сумі понад 5 тисяч гривень, близько 1,5 тисячі доларів США та 50 євро, – розповідає начальник УБОЗ УМВС України в Кіровоградській області Ігор Паніотов.

1 грам особливо небезпечного наркотичного засобу зловмисники збували за 500 гривень. Тож не важко підрахувати суму прибутку, яку могли б отримати спільники, якби їм вдалося продати наявний «товар» – це майже 200 тисяч гривень.

За цими фактами порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 ККУ (незаконне придбання, збут психотропних речовин, вчинені за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 263 (придбання, збут вогнепальної зброї) Кримінального Кодексу України, санкціями яких передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна та позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool