На Кіровоградщині затримано двох зловмисників

Лютий 25, 2014 | Новини | Переглядів: 1065 | Коментарі: 0

Від дій злодіїв зазнало чималих збитків одне з фермерських господарств у Кіровоградському районі.

Та завдяки вжитим правоохоронцями заходам викрадене майно було вилучено. За вчинене чоловікам загрожує до п’яти років позбавлення волі.
Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС в області та Кіровоградського райвідділу міліції затримали транспортний засіб злодіїв під час перевезення ними чергової «партії» краденого.
Як з’ясувалося, 26-річний раніше судимий кіровоградець діяв у змові з 52-річним жителем району, що працював охоронником на підприємстві. Протягом тижня поплічники викрали з території господарства більше 27 тонн селітри на загальну суму понад 110 тисяч гривень.
Зловмисники винаймали мікроавтобус, на якому перевозили крадене до орендованого гаражного приміщення. Зацікавленим покупцям злодії продавали добрива за ціною майже вдвічі дешевшою від їх реальної вартості – по 2 тисячі за тонну. Отримані «легкі» гроші чоловіки дуже швидко витрачали на власні потреби.
– Працівники міліції вилучили викрадену селітру частинами: 15 тонн у «нових» власників, 10 тонн, які зловмисники зберігали у гаражі, та ще понад 2 тонни – з транспортного засобу під час затримання крадіїв, – повідомив начальник Кіровоградського РВ УМВС в області Андрій Бензар.
За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України та ч. 1 ст. 191 (Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі) КК України.
Зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні відповідних кримінальних правопорушень, вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Чоловіки можуть потрапити за грати на строк до п’яти років.
Крім того, стосовно одного зі злодіїв наразі у суді розглядається справа за фактом вчинення ним раніше іншої крадіжки.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool