На Кіровоградщині затримали злочинців, на рахунку яких більше сотні епізодів крадіжок

Серпень 23, 2016 | Новини | Переглядів: 799 | Коментарі: 0

До того, зловмисники вже потрапляли в поле зору правоохоронців сусідньої області . Однак, через малозначність завданої злочинами шкоди, очікувати судового рішення крадіям дозволили на волі. Щойно слідчі отримали дозвіл на арешт, як підозрювані негайно змінили місце проживання і у подальшому постійно «подорожували» майже протягом двох років.

За цей час уродженці Дніпропетровської області встигли обікрасти жителів Кіровоградської, Дніпропетровської, Полтавської, Одеської та Житомирської областей. Скоєні в обласному центрі та місті Знам’янка, крадіжки траплялися в різних мікрорайонах, в різний час доби та у різний спосіб. Двоє громадян, віком 20 та 21 року, проникали до гаражів, господарських приміщень та комор, зламуючи замки. Зловмисники згрібали господарський реманент, продуктові запаси, інструменти, автомобільні шини та інше знайдене майно, яке власники залишали на зберігання.

В Знам’янському районі злодії викрали три скутери, що належали місцевим жителям, а згодом реалізували їх за заниженою ціною. Так, за кожен транспортний засіб їм вдалося отримати лише по тисячі гривень.
Інше крадене майно зловмисники також продавали випадковим людям, фактично за безцінь.

У такий спосіб, особи заробляли незначну суму, виручену готівку витрачали на алкоголь та постійні переїзди, адже залишатися на одному місці довше одного дня не наважувалися через те, що боялися бути затриманими працівниками поліції.
Потерпілі від крадіїв громадяни, не рідко помічали, що позбулися майна, вже за кілька днів після пригоди. Цього часу злодіям було достатньо для того, аби втекти.

Однак працівники поліції за кілька місяців напруженої роботи встановили особи зловмисників. Ними виявилися двоє жителів сусідньої області. Крадіїв вдалося затримати у місті Кривий Ріг Дніпропетровської області. Обидва знаходилися у орендованій квартирі і, очевидно, не були готові до зустрічі з правоохоронцями.
Так, лише по Кіровоградській області доведено причетність осіб до скоєння 70 крадіжок та 3 угонів.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального Кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом» та ч.3 ст. 185 ККУ «Крадіжка». За ці дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool