На Кіровоградщині затримали двох зловмисників, які викрали зі складу більше 2,5 тонн зерна

Лютий 21, 2014 | Новини | Переглядів: 1035 | Коментарі: 0

Ними виявилися жителі Вільшанського району, 24 та 25 років. Чоловіки під покровом ночі через отвір у стіні одного з приміщень сільськогосподарського підприємства виносили збіжжя, яке потім продавали.

За такі «заробітки» зловмисникам загрожує до шести років ув’язнення.
У січні поточного року до Вільшанського райвідділу міліції звернувся керівник підприємства з повідомленням про зникнення значної кількості зерна зі складу.
Розпочавши розслідування за фактом крадіжки, правоохоронці з’ясували, що урожай злакових було викрадено наприкінці минулого року. Зловмисники поцупили зерно, пробивши отвір в одній із стін, що прилягала до іншого занедбаного приміщення. За досить короткий час злодіям вдалося винести зі складу понад 50 мішків, а це більше 2,5 тонн збіжжя.
Як з’ясувалося, «підприємливі» товариші вночі перевозили крадене на велосипедах додому, а вдень пропонували придбати зерно жителям населеного пункту та районного центру всього по 50 гривень за один мішок. Отримані кошти злодії витрачали на власні потреби.
- У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили частину викраденого збіжжя вже у «нових» власників, – повідомив в.о. начальника Вільшанського райвідділу міліції Василь Кривий. – Також у якості речових доказів вилучено і велосипеди, за допомогою яких було вчинено крадіжки.
Наразі вирішується питання про обрання стосовно зловмисників міри запобіжного заходу. Триває розслідування у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення чи сховище) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років.
Раніше чоловіки вже були засудженні за вчинення крадіжок.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool