На Кіровоградщині затримали банду, яка скоїла низку тяжких злочинів

Лютий 22, 2017 | Новини | Переглядів: 1244 | Коментарі: 0

Так, у ніч із неділі на понеділок, перебуваючи у нетверезому стані, підозрювані вчинили два грабежі та розбійний напад. Працівники поліції затримали п’ятьох зловмисників неподалік від місця пригоди, шостого – на виїзді з області. За скоєне їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Компанія з шести осіб зібралася разом «відпочити». Після тривалого вживання алкогольних напоїв, близько першої години ночі, нетверезі та агресивні молодики вирушили «на прогулянку» містом.

Першим, кого вони зустріли на своєму шляху, був місцевий житель, що повертався з роботи додому. Після отриманих ударів чоловік знепритомнів, а тим часом зловмисники витягли з його кишені готівку, відібрали телефон та зняли з пальця золоту обручку. Згодом перехожий прийшов до тями та спробував втекти, однак оступився, впав і отримав перелом ноги.

Залишивши скалічену жертву на дорозі, зловмисники згадали про родину, яка нещодавно оселилася у Помічній і начебто мала протиріччя з кимось із компанії. Вже за годину спільники дісталися за потрібною адресою, виламали двері, побили літнього дідуся, його сина та племінника з дружиною. Не зупинив нетверезу компанію навіть той факт, що в помешканні в цей час перебувало малолітнє дитя. Після розправи над дорослими, нападники вирішили поживитися чужим майном, однак на місці знайшлася лише старенька пральна машинка, дитячі санчата, два не нових мобільних телефони і металевий посуд. Все, що знайшли, підозрювані взяли з собою.

Вже під ранок, зловмисники згадали ще про одного місцевого жителя, якого, незважаючи на вранішній час, зустріли неподалік від його будинку. Однак бійку помітив батько потерпілого, який повідомив про подію правоохоронцям, після чого вирушив на допомогу сину.
«Працівники поліції, що прибули за лічені хвилини, затримали на місці пригоди 5 осіб. Шостий зі зловмисників, раніше судимий, що лише кілька тижнів тому звільнився з місць позбавлення волі за так званим «Законом Савченко», відчуваючи швидку появу правоохоронців, вирішив втекти. У результаті вжитих заходів чоловіка вдалося затримати згодом, коли той вже зібрався виїхати з області.

У зловмисників вилучено частину грошових коштів та інше відібране у потерпілих майно», - розповів начальник Добровеличківського відділення поліції Юрій Яндульський.

Чотирьох підозрюваних нині затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій», ч. 2 та 3 ст. 186 ККУ «Грабіж». За ці дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років із конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool