На Кіровоградщині засуджені виправної колонії вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-33рр.

Листопад 25, 2014 | Новини | Переглядів: 777 | Коментарі: 0

В Петрівській виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Кіровоградській області (№49) відбулись заходи приурочені до Дня пам'яті жертв Голодомору 1932-1933рр.

В рамках заходу, в капличці установи було проведено обряд богослужіння, відбулась панахида в пам'ять людей, які померли у ті страшні часи, відбулась лекція для засуджених під час якої присутнім розповіли про історію Голодомору в Україні та про його наслідки.
Також було переглянуто фільм «Жовтий князь» присвячений цій трагедії. Психологом установи була прочитана лекція з нагоди подій, які відбувалися у той час на Україні, на відділеннях соціально-психологічної служби начальники відділень провели лекційні заняття присвячені жертвам голодомору 1932-1933 р.р.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять померлих, а біля імпровізованого пам'ятника жертвам Голодомору засуджені запалили свічки, які, в свою чергу, символізують невинні душі людей, померлих в ті роки.
Деякі пригадали своїх померлих родичів, які постраждали внаслідок цих подій. З приводу цього вони висловили слова подяки всім присутнім за проведений захід, за підвищення інтелектуального рівня, а також за надану можливість, в умовах сьогодення, вшанувати пам'ять постраждалих.
Начальник Петрівської виправної колонії (№49) полковник внутрішньої служби Едуард Кущ у своїй промові наголосив: «Голодне лихоліття 33-го – не просто історична минувшина, а незагоєна фізична і духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь. Сьогодні треба говорити про минуле задля майбутнього, адже безпам’ятність породжує бездуховність, котра, наче ракова пухлина, роз’їдає тіло й душу нації – перекреслює її історію, паплюжить традиції й руйнує соціокультурну самобутність народу.
Такі заходи повинні відбуватися постійно. Це, в першу чергу, має позитивний вплив на засуджених, сприяє підняттю патріотичного духу. В майбутньому такі заходи планується проводити у більш широкому форматі: запрошувати на них родичів засуджених, представників громадських організацій, місцевих органів виконавчої влади».

Наталія Бурлак, Петрівська виправна колонія управління ДПтС України в Кіровоградській області (№49)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool