На Кіровоградщині засновника фермерського господарства зобов’язалапи вернути державі землі

Липень 23, 2018 | Новини | Переглядів: 734 | Коментарі: 0

Апеляційним судом Кіровоградської області підтримано позицію прокуратури та постановою відмовлено у задоволенні апеляційної скарги відповідача у вирішенні спору щодо повернення сільськогосподарської землі вартістю 1,3 млн грн.

Так, рішенням суду першої інстанції у березні поточного року задоволено позов керівника Олександрійської місцевої прокуратури, скасовано накази Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області, визнано недійсними договори оренди землі, зобов’язано відповідача повернути державі земельні ділянки загальною площею 47,28 га нормативно грошовою оцінкою понад 1,3 млн грн.

Не погодившись з вказаним рішенням суду відповідач звернувся до апеляційної інстанції. Проте, суд підтримав законність вимог прокуратури та відмовив у задоволенні зазначеної апеляційної скарги.

Нагадаємо, підставами, що слугували для звернення прокурора до суду за захистом порушеного інтересу держави, та які підтверджено судами першої та апеляційної інстанції, було те, що відповідач, усупереч вимогам Земельного Кодексу України, Закону України «Про фермерське господарство», будучи засновником фермерського господарства, розширив площі земельних ділянок вже існуючого фермерського господарства шляхом отримання нових на пільгових умовах.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool