На Кіровоградщині зареєстровано другий летальний випадок отруєння грибами

Жовтень 29, 2018 | Новини | Переглядів: 694 | Коментарі: 0

Протягом 10 днів медики боролися за життя 13-річної дівчинки з с. Подорожнього Світловодського району, але врятувати її не вдалося.

У важкому стані вона була госпіталізована до відділення інтенсивної терапії дитячої обласної лікарні після того, як поласувала маслюками й печерицями, яких назбирали її мама та бабуся у лісосмузі поблизу села. Грибною стравою повечеряла 14 жовтня, а вже вночі у неї з’явилися симптоми отруєння.

В області в поточному році це другий летальний випадок з 7 зареєстрованих випадків отруєння грибами. Першою постраждалою від отруєння з летальним наслідком була 53-річна жителька с. Суботці Знам’янського району. Всього за вказаний період потерпілих 10 осіб. Серед них 4 у Знам’янському районі, по двоє у Кіровоградському й Новоархангельському районах, по одній потерпілій в Світловодському районі та м. Олександрії.

Причинами отруєння стали умовно їстівні гриби (печериці, рядовки, боровики, парасольки), зібрані в лісі, лісосмугах, біля ставка.

На сьогодні госпіталізовані до медичного закладу з підозрою на отруєння грибами в стані середньої важкості троє жителів смт Власівка Світловодського району. 57-річний чоловік, 65-річна жінка та її 39-річна донька назбирали грибів у сосновому лісі біля виїзду з смт Власівка в напрямку м. Кременчука. Потерпілі повечеряли смаженими грибами-парасольками в неділю, 28 жовтня, а за декілька годин почали почуватися зле. Разом з ними грибну страву споживав 16-річний хлопець, за медичною допомогою він не звертався, стан його здоров’я задовільний.

Станом на початок жовтня в Україні зареєстровано 136 випадків отруєння дикорослими грибами, внаслідок яких постраждало 216 осіб, 12 з них померли. Найбільше випадків отруєння грибами зареєстровно у Вінницькій області (32 постраждалих), у Черкаській (30 постраждалих) та у Київській (22 постраждалих).

Держпродспоживслужба області наполегливо звертається до населення з рекомендацією відмовитися від вживання дикорослих грибів, навіть тих, що вважаються умовно їстівними. Здоров’я дорожче, ніж короткочасне задоволення для шлунку.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool