На Кіровоградщині запроваджують прогресивну модель домашніх візитів (ФОТО)

Березень 20, 2023 | Новини | Переглядів: 1285 | Коментарі: 0

Кіровоградська область увійшла до переліку регіонів, де за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) реалізовуватиметься універсально-прогресивна модель домашніх візитів до вагітних жінок та сімей з дітьми від 0 до 3 років, що концентрується не лише на медичних аспектах, а й психологічних, фізичних та соціальних.

На Кіровоградщині запроваджують прогресивну модель домашніх візитів (ФОТО)

На Кіровоградщині запроваджують прогресивну модель домашніх візитів (ФОТО)

На Кіровоградщині запроваджують прогресивну модель домашніх візитів (ФОТО)


Майже 40 медичних сестер та педіатрів з 10 громад Кіровоградської області пройшли спеціальний навчальний курс, що тривав з 15 по 17 березня та отримали для здійснення патронажу спеціальні медичні набори, вартістю близько 40 тис. грн. кожен. А для популяризації цієї моделі патронажу до тренінгу долучилися представники медичного фахового коледжу ім. Є.Й.Мухіна .

«Це новий формат візитів медсестер до родин з дітьми від 0 до 3 років, а також вагітних жінок. Патронажна медсестра має вибудовувати стабільні партнерські відносини з сім’ями, оцінювати становище кожної сім’ї і на основі цього планувати – разом із сім’ями – подальші дії. Це не лише нагляд за здоров’ям дитини, але й підтримка кращих умов для повноцінного розвитку дитини від народження. Патронажна медсестра має бути першоджерелом необхідних знань та навичок для догляду за дитиною в перші дні життя і далі», – розповів координатор БФ «Безпечне майбутнє», директор Знам’янської міської лікарні Руслан Пушкаренко.

Зміст універсально-прогресивної системи патронажу – партнерство родини і патронажної медсестри від вагітності до народження дитини і протягом усього раннього дитинства.

Медсестра, яка надає послугу універсальної патронажної системи домашніх візитів, взаємодіє з лікарями загальної практики, педіатром, соціальними службами і за потреби може направити родину з дитиною від 0 до 3 років до певних спеціалістів для вирішення індивідуальних обставин цієї сім’ї.

Особливо актуальна така система в сучасних реаліях України, коли молоді сім’ї були змушені покинути власні домівки, тікаючи від війни. І у новому відносно безпечному місці з новонародженою дитиною потребують більшої підтримки та консультування.

Універсально-прогресивна модель домашніх візитів впроваджується в межах "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні", що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Благодійним фондом "Безпечне майбутнє".


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool