На Кіровоградщині залучено до суспільно-корисної праці лише 49 відсотків працездатних засуджених

Вересень 25, 2014 | Новини | Переглядів: 1001 | Коментарі: 0

Прокуратурою проведено перевірки в установах виконання покарань управління ДПтСУ в області щодо додержання вимог законодавства про охорону та оплату праці засуджених, а також при проведенні відрахувань за виконавчими документами.

Про їх результати поінформував керівник відділу прокуратури області Олександр Замороз.
«Виправними установами та слідчим ізолятором УДПтСУ в області не допущено заборгованості з виплати заробітної плати засудженим та забезпечено своєчасно сплату внесків до Державних цільових Фондів. Разом з тим, на сьогодні залучено до суспільно-корисної праці лише 49 відсотків працездатних засуджених від загальної чисельності, - наголошує Олександр Романович. – Хоча залучення до праці сприяє їх виправленню та поверненню до соціально-нормативного життя у суспільстві Так, працюючі засуджені практично не вчиняють порушень режимних вимог, на них не накладається дисциплінарних стягнень. Більш того, завдяки працевлаштуванню є можливість відшкодувати спричинені злочинами збитки, погасити борги по аліментах та відшкодувати витрати на харчування, одяг і комунальне обслуговування».
Крім того, за словами керівника відділу, характерними порушеннями трудових прав засуджених є неналежне облікування робіт, що виконуються засудженими, порушення правил охорони праці та техніки безпеки. Також, виявлено факти порушення Закону України «Про оплату праці» при нарахуванні заробітної плати засудженим за вихідні та святкові дні у Кіровоградському слідчому ізоляторі та ВК № 6.
На усунення порушень законодавства прокуратурою області внесено подання начальнику УДПтСУ в області, яке перебуває на розгляді.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool