На Кіровоградщині закликають навчати дітей, як діяти у випадку виникнення пожежі

Березень 14, 2018 | Новини | Переглядів: 629 | Коментарі: 0

Адже, як свідчить практика, вони є найвразливішими. Зазвичай малеча ховається від вогню в туалетах, під ліжками, в шафах та по кутках.

Тому дуже важливо провести з ними базовий курс пожежної безпеки, щоб діти могли захистити себе. Поясніть, що полум’я дуже швидко поширюється, і більшість смертей трапляється не через опіки, а через отруєння димом і продуктами горіння.

Діти повинні знати, що:

під час евакуації потрібно закривати ніс та рот вологою серветкою чи краєм вологого одягу;
пересуватися слід повзком, бо полум’я та гаряче повітря піднімаються вгору;
не можна торкатися гарячих металевих ручок дверей; якщо двері також гарячі чи не відчиняються, слід пошукати інший вихід;
у жодному разі під час пожежі не можна користуватися ліфтом;
під час евакуації не можна зупинятися, щоб врятувати, скажімо, тваринку тощо;
не слід повертатися в охоплений вогнем будинок;
якщо зайнявся одяг, треба зняти його або впасти на підлогу й перекочуватися, поки полум’я не згасне.

Для дітей влаштовують заняття з пожежної безпеки у школі, для дорослих – на роботі. То чому ж не вивчати правила пожежної безпеки також і вдома? Пожежа, як правило, породжує паніку. Отож не зайвим буде відпрацювати кілька сценаріїв, аби у разі лиха діяти рішуче, без зволікань і зайвої метушні, а головне – правильно. Батьки повинні спілкуватися з дітьми до того, як станеться лихо. Потрібно показати можливі евакуаційні виходи з усіх кімнат у вашій оселі. Позначте місце, куди кожен член родини повинен дістатися після евакуації.

Час від часу тестуйте ваш план: у процесі гри після сигналу тривоги потренуйтесь евакуюватись з будівлі. Простежте, щоб кожен зміг залишити оселю за 3 хвилини – саме стільки часу потрібно, щоб вогонь поширився на весь будинок.

Бути обізнаними з правилами поведінки у разі виникнення пожежі – найліпший спосіб урятувати свою родину. Тож не вагайтеся, починайте вчитися самі й вчити дітей!

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool