На Кіровоградщині зафіксовано 6038 випадків крадіжок майна

Липень 07, 2017 | Новини | Переглядів: 1098 | Коментарі: 0

За повідомленням прокуратури області, протягом січня–травня 2017р. обліковано 9557 кримінальних правопорушень. Із загального числа зафіксованих правоохоронними органами кримінальних проявів 39,6% – тяжкі та особливо тяжкі.

Протягом січня–травня 2017р. обліковано очевидних умисних вбивств і замахів на вбивство – 30, умисних тяжких тілесних ушкоджень – 23, зґвалтувань і замахів на зґвалтування – 2.

Кількість випадків крадіжок становила 6038, шахрайств – 617, грабежів – 177, розбоїв – 40, хабарництва – 26.
У загальній кількості злочинів 75,2% становили злочини проти власності, 9% – злочини проти життя та здоров’я особи, 2,8% – злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров’я населення, 2,1% – злочини проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян та злочини проти журналістів, 1,9% – злочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту, по 1,7% – злочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг та злочини проти громадського порядку та моральності, 1,3% – злочини проти громадської безпеки, по 1% – злочини проти правосуддя та злочини проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина, 0,3% – злочини у сфері господарської діяльності.

Правоохоронними органами за цей період виявлено 19 осіб, які скоїли злочини у складі 3 організованих груп (злочинних організацій); закінчено 3 кримінальні провадження про кримінальні правопорушення, вчинені організованими групами і злочинними організаціями.
Кількість потерпілих від злочинів у січні–травні 2017р. становила 7276 осіб, з числа яких 2721 – жінки, 684 – особи похилого віку та інваліди 1 і 2 груп, 52 – неповнолітні та 25 – діти до 14 років. Найбільша кількість потерпілих (72,7%) – від крадіжок та грабежів, серед яких 37,2% – жінки. У дорожньо-транспортних пригодах, пов’язаних зі злочинами, на території області постраждало 52 особи.

Усього внаслідок злочинних діянь загинуло 73 особи, із числа
яких 31,5% – умисно вбито; 12,3% – у результаті нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень; 9,6% – загинуло внаслідок дорожньо-транспортних пригод, пов’язаних зі злочинами.

Кількість виявлених осіб, які вчинили злочини, становила 1237, з них жінок – 122, неповнолітніх – 68. У загальній кількості виявлених осіб, які вчинили злочини, 34% раніше вже ставали на злочинний шлях, із яких більше ніж кожний другий мав незняту або непогашену судимість, 12,3% знаходились у стані алкогольного сп’яніння, 10,3% вчинили злочин у групі. Питома вага працездатних осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів, які на момент учинення злочину не працювали і не навчалися, становила 67,7%, безробітних – 14,4%.

Головне управління статистики у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool