На Кіровоградщині зафіксовані випадки захворювання кору

Червень 16, 2017 | Новини | Переглядів: 1046 | Коментарі: 0

У Кіровоградській області зареєстрували 2 випадки захворювання кору.

Згідно з оперативними даними МОЗ України загалом захворювання на кір у 2017 році зареєстровані у 15 регіонах України.

Станом на 13 червня 2017 року в Україні зареєстровано 735 випадків кору, з них 536 випадків – у дітей та підлітків.
Захворювання на кір у 2017 році зареєстровані у 15 регіонах. Найбільше випадків кору в Івано-Франківській області (392) та Одеській (267).
У Тернопільській області зареєстрували 19 випадків, Дніпропетровській – 11, Вінницькій – 9, Чернівецькій – 8, Львівській – 7, Закарпатській області та Києві – по 4, Хмельницькій – 3, Кіровоградській – 2. Поодинокі випадки зареєстровані у Донецькій, Житомирській та Черкаській областях.

Збільшення випадків захворювання на кір пов’язано з низьким охопленням щепленнями дітей та дорослих.
Заразитися на кір може будь-яка людина, що не має імунітету. Симптомами кору є висока температура, нежить, кашель, висип, іноді блювання і пронос. Часто ускладнюється пневмонією та може викликати ураження головного мозку.

Вакцинація – найефективніший спосіб захисту від інфекційних захворювань. Загартовування та повноцінне харчування важливі для здоров’я дитини, але вони не захищають від інфекційних хвороб. Альтернатив вакцинації немає.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool