На Кіровоградщині заборонили реалізацію м'яса без експертизи

Квітень 04, 2019 | Новини | Переглядів: 2340 | Коментарі: 0

Про це наголосив заступник начальника Кіровоградського районного управління Держпродспоживслужби області Юрій Озеряник під час наради з питань епізоотичної ситуації щодо захворювання тварин на африканську чуму свиней, сказ та трихінельоз на території Кропивницького району. 

Учасниками заходу були фахівці Кіровоградської районної державної лікарні ветеринарної медицини, дільничні лікарі ветеринарної медицини Кропивницького району, а також уповноважені на проведення держветконтролю на м’ясопереробних підприємствах та забійних пунктах.

Відповідно до статті 34 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23 грудня 1997 № 771/97-ВР забороняється забій тварин без проведення передзабійного та післязабійного огляду державним ветеринарним інспектором або уповноваженим ветеринаром. Під час передзабійного огляду фахівці звертають увагу на поведінку тварини, її клінічний стан, вгодованість, цілісність шкіряного покриву, стан видимих слизових оболонок , проводять термометрію тощо.

Ю. Озеряник зазначив, що м'ясо та інші продукти забою обов’язково проходять ветеринарно-санітарну експертизу, під час якої визначається безпечність продукції тваринного походження, призначеної для харчування людей, подальшої переробки. Після здійснення ветеринарно-санітарної експертизи м'яса та м'ясопродуктів спеціалісти ветеринарної медицини наносять на тушу позначку придатності.

Також на нараді розглянули питання щодо профілактики сказу, ідентифікації сільськогосподарських тварин, реєстрації та перереєстрації пасік в Кропивницькому районі.

На Кіровоградщині заборонили реалізацію м'яса

Інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool